Lectori salutem!

Gondolom, kedves olvasóim, nem tartjátok érdektelennek, ha beszámolok arról, hogy az elmúlt fél évben mi minden történt kedves ismerőseimmel. Jónak látom megtenni ezt a lépést, mivel úgy talán könnyebb lesz számotokra elektronikus diáriumom nyomon követése. Információim nagy része Hajnalkától származik, akivel volt szerencsém a szabadulásom után nem sokkal összefutni.

Először is, a személy, aki csődbe vitte kosborcsapatom, és fúzióra kényszerített az álnok szakadárokkal, s következésképp jelen nyomorúságom okozója is, nos, a galád bestia nincs többé. A zajló Dunában lelte halálát még a télen. Nincsen okunk őtet gyászolni.

Másodszor, érdemesnek tartom beszámolni egykori kedvesemről, Ferenczy Skolasztikáról. Ő még mindég a vicces ház lakója, bár hírlik, hogy a szakszerű kezelésnek hála, állapota jelentős javulásnak indult. Látogatót azért továbbra sem fogadhat, de Marie juttat be neki cseresnyét meg csemegét, hadd vigasztalódjon szegény. A Ferenczy-családban nagy balhé van, minekutána egy kéményseprúő -- Báthory Árpád, nemesember, három előnévvel -- velük szemben lakott -- nos, ez az Árpád egy napon megkérte Marie kezét Ferenczynétől. Ferencyzné nagyon elszomorodott a hírre, valóságos betege lett a dolognak, még ágynak is esett. Állítólag sosem fog majd olyan jó cselédet találni, mint amilyen ez a Marie volt. Hogy Marie férjhez megy-e, az egyelőre rejtély, nagy titok.

Harmadjára, ezzel be is fejezem mára, Hajnalka magáról mesélt nekem. Kisült, hogy kohómérnök diplomája nem ér olyan sokat a magyar munkaerőpiacon, mint arra előzetes várakozásai által feljogosítva érezte volna magát, ezért gyorsan elvégzett egy uszodamesteri képzést, s most uszodamesterkedik. Magánéletére mindez pezsdítőleg hat, mivel legutóbbi szakítása óta nem akadt komolyabb fiú, az uszodában pedig kiválóan lehet ismerkedni a stramm fiúkkal. Elég csak rájuk kiabálni: oldalról nem ugrálunk be! Lábmosó! Zuhany, a hajat is! -- meg más efféle csacsiságok. Minden édesen hangzik a szerelmes szívnek. Juventus, ventus.

Legközelebb még posztolni fogok kedves ismerőseim sorsáról.

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr163011585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása