Kedves Blogolvasók!

Egy nagyon érdekes esetet kell hogy megosszak veletek, ami elsőre talán hihetetlennek tűnik. Hihetetlen, de mégis igaz, és igazságtartalmát mindenki ellenőrizheti -- akinek nem elég a szavahihetőségem --, aki látta az augusztus 10-i tévéhíradót a kettes csatornán. (Aki esetleg nem, annak: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/tevedesbol-felszedtek-az-aszfaltot-abonyban-2061100) A történet a ceglédi kistérség egyik településén, Abonyban esett meg, amelynek első írásos említése 1450-ből származik (nota bene, ekkor még Aban). Szóval itt történt, hogy a városvezetés elhatározta, hogy felújíttatja az egyik utcát. Hogy melyiket, az különösen érdekes, hiszen ebből bontakozott ki a rendkívül komikus szituáció.

Ez az utca ugyanis a Szőlő volt. Igen ám, de a derék munkások botanikai műveltsége igen csekélynek bizonyult, mivel bár arra emlékezhettek, hogy egy olyan utcába kell menniük, amely egy Magnoliophyták törzsébe tartozó, azon belül is a Core eudicots csoportot népesítő növény nevét viseli, de hogy az a Grossulariaceae-család vagy a Vitaceae-család tagja-e, nos abban már nem voltak biztosak. Sőt, felteszem, elég lazán kezelték a kérdést.

Így történhetett, hogy hibásan döntöttek és a Szőlő utca helyett a Piszke utcát túrták fel, az ott lakók nem kis meglepetésére. Én személy szerint a hasamat fogtam a képernyőt látván -- és nem azért, mert a piszkétől esetleg gyomorrontásom lett volna. Mikor mindezt elmeséltem a baráti körömben, ott is kacajorkán fogadta ezt a blődlit.

Vicces, nem?


Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr23144630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása