Kedves Olvasóim!

Mivel az egyetemet befejezvén immáron nincs internetelérésem a kollégiumban, viszont Budapesten tartózkodván nem akarom minden pénzem netkávézóra költeni, hogy posztjaim elküldhessem, úgy döntöttem, legjobb lesz, ha veszek magamnak egy hordozható számítógépet. Ez azért is tűnik jó ötletnek, mivel ha éppen a vonaton utazom, addig is jegyzőkönyvezhetem napjaim folyását, valamint gyűjthetem tovább a fizikaórán esett vicces történeteket.

Így hát múltkorában beballagtam egy számtechboltba (természetesen nem a rossz emlékű, galád F. András boltjába), és a katalógusból kinéztem magamnak a legújabb modelleket. Választásom végül a kiváló képességekkel rendelkező Toshiba T4500C-re esett. A vadiúj számítógépem lelke egy Intel 486SX processzor. S bizony nem kevesebb mint 4 MB RAM-mal rendelkezik! Ezenkívül van még egy 1.44-es mágneslemez-meghajtója, s az igen kiváló 3.11-es Windows for Workgroups operációs rendszer fut rajta.

Csodálatos egy konfiguráció, nemde, kedves Olvasóim?

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula

Ui.: Lentebb láthattok egynehány piktúrát vadiúj munkaeszközömről.

 

9 komment

Címkék: maganelet

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr623144608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trejo 2012.05.24. 15:53:55

Mikor folytatódik a blognapló?

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2013.03.18. 16:10:13

Kedves Kommentelő @Trejo:

Annak csak a magasságos kibertér a megmondhatója.

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
okleveles mérnök-fizikus (MSc)

sq 2013.11.05. 20:36:21

Kedves Posztoló Gyula,

Én alapvetően türelmes ember vagyok, de ha már nem lesz több poszt, akkor nem várakoznék itt tovább.

Pedig érdekelt volna a sztori folytatása, például csetlés-botlásai a munkaerőpiacon, netalántán vicces történetek állásinterjúkon, satöbbi.

Plusz a gombászás témakörét is körül lehetne járni, ha érdekli.

Üdvözlettel, egy nyájas olvasó.

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2013.11.28. 17:05:13

Kedves Kommentelő @sq!

Válságos idők járnak, semmi biztosat nem tudok mondani. A gombászás fantasztikus ötlet, alkalomadtán ilyen túrát is szervezhetünk. Van netán érdekeltséged a területen?

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
okleveles mérnök-fizikus (MSc)

sq 2017.06.11. 21:35:27

T. @ifj. Farkas Gyula:

Nem, jómagam ritkán gombászok, ellenben a boroszlánok terén szaktekintély valék.

Várok esetleg egy újabb posztot. De ha nem gond, most már átállítom a kezdőlapomat másra.

sq 2018.10.25. 14:53:02

T. @ifj. Farkas Gyula:

Úgy látom burkolt fenyegetésem sajnos nem ért célt, így a mai napon átállítom a kezdőoldalamat a diáriumodról a második kedvenc olvasmányomra, a www.gyorilikor.hu ottlapra.

sq 2021.05.20. 21:48:23

T. @ifj. Farkas Gyula:

Be kell vallanom, a Győri Likőr oldalának kezdőoldalra állítása részemről csak bohó blöff volt. Ám látom, nem ért célt, és hiába várom azóta is a diárium folytatását. Még adok a várakozásnak pár évet, de aztán istenuccse jobb foglalatosság után nézek.

sq 2023.07.12. 15:05:28

T. Gyula:

Olybá tűnik, hiába várok újabb posztra. Csacskaság lenne tehát tőlem, ha továbbra is naponta mustrálnám oldalad. Vagy most már talán inkább oldalát, hiszen közben mindketten meglett férfiemberekké iperedtünk, jobb lesz tehát a magázódás. Én most elköszönök, további jó mérnökösködést-fizikusoskodást!

Egy volt olvasója.

Celtic 2023.09.28. 12:15:25

@sq: PONT MOST, MIKOR VÉGRE IDETALÁLTAM ? :(

opsz, elnézést, caps lock bekapcsolva maradt.
süti beállítások módosítása