Kedves blogolvasók!

Mivel mostanság főként a magánéleti posztok domináltak, és blogom célja a mókás történetek publikálása -- bár meg kell hagyni, magánéletem bővelkedik fordulatszámát (n) és perdületeit (N) tekintve --, ám még véletlenül sem akarok B. R. hibájába esni, akinek sütnivalóját elvitte az égetett szesz. Gondolom, hétköznapjaitok mókás eseteim hiányában szomorú, méla egyhangúságban peregtek. Régi történeteim még mosolyt csalhattak arcotokra, de hát csak az újszülöttnek új minden vicc! Még mielőtt elmerülnétek az unalom sinushullámaiban, kapaszkodjatok meg: tréfás eset következik!

Történt egyszer, hogy matekórán gyakorlótanárnő -- bizonyos T. Eszter, a PTE kémia--matek szakos hallgatónője -- megíbzta egyik osztálytársam (akinek nem mondom meg a nevét, de elég róla tudni, hogy nem volt éppen Bolyai), hogy mutassa meg a húrt. Martin felpattant, és H. Pisti felé vette az irányt. Tudnivaló, hogy az eset februárban történt, aznap volt a farsangi bál. István Johnny Cashnek öltözvén felszerelkezett egy Fender Stratocaster másolat gitárral. Martin erre a hangszerre mutatva diadalittasan rikkantott:

-- Itt van! -- avval megpendítette a D-húrt.

-- Minő ostobaság! -- csapkodtam térdem. A tévedést realizálván az osztály is hahotázni kezdett. A gyakorló tanár nem volt humoránál, és egy ceruzás elégtelennel jutalmazta Martin barátunk műveletlenségét.

-- Ajaj -- kaptam arcomhoz --, túlfeszítetted a húrt, barátocskám!

A megszégyenült tanulótárs nem értékelte kellőképp szellemességem, és horribile dictu: fityiszt formázott kezével. Mit gondoltok, mi történt? Talán titokban maradhatott a cselekedet? Á, dehogy. A válasz: nem. A tanárnő résen volt, és újabb elégtelennel honorálta a bárdolatlanságot.

Érdekes, ugye?

ifj. Farkas Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr95892961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása