ifj. Farkas Gyula 2007.07.21. 09:59

A muri

Nyájas Diáriumolvasóim!

Lezajlott hát a nagy esemény, amit alább részletezni fogok.

Tegnap ott szakítottam félbe a jegyzőkönyvezést, hogy megérkeztek Piroska ismerősnői. Az ismerősnők újabb ismerősöket hoztak, példának okáért Csaba, Meli (őket láthatjátok a képen), valamint az elmaradhatatlan Joli, Töki, Szunya és Borsodi. De ott volt még Evelin, Kriszta, Tóni, Laci, Charley, Böbe (aki közgázos), tehát a Corvinus-egyetem is képviseltette magát eme rendezvényen.

Piri betette a rádióból frissen rögzített diszkóslágert. Emitt hallhatjátok, hogy mi volt az:

A kellemes melódiát hallván Piroska egyből a táncparkett közepére ugrott, és rázni kezdett. Nemsokára a többiek is követték példáját, kivéve Böbét, akit volt szerencsém fizikaórán esett vicces történetekkel szórakoztatni. Nem akarván kockafejűnek tűnni új ismerősnőm előtt, előadtam pár kosbortúrán esett hallatlanul mulatságos adomát is.

Azonban egyszercsak beütött a ménkű: hirtelen elhallgatott a zeneszó! Karesz magnója bemondta az unalmast. Piri átszalasztotta Jolit a Babos-rezidenciára az ő magnóját és Baccara-kazettáját elhozandó. ("Eredj, anyafej, de otthon azt mondd ám, hogy a KRESZ-t gyűrjük!" --  bocsátotta útra Piri kedvenc haverináját.) Joli elment, de a teremben jelenlévők száma nem csökkent, mert befutott Nóci, aki abban a téves hitben leledzett, hogy jelmezes mulatság készülődik. Bohócmaskarája jókedvre hangolta az amúgy is emelkedett hangulatban lévő társaságot.

A hirtelen beállt csendben Piroska pompás eszmével rukkolt elő:

-- Csináljunk egy kis hacacárét a telefonnal! -- És máris tárcsázni kezdett.

-- Halló, Kiss lakás?

-- Igen.

-- Akkor cserélje nagyobbra! -- csapkodta térdét Piri. És újból tárcsázott:

-- Halló, Orosz lakás?

-- ???

-- Это классический и в то же время современный словарь, без сомнения, лучший из русско-английских словарей большого объема.

Újra felhangzott a nevetésorkán. Azonban a nagy kacajt éles csengőszó hasította félbe.

-- Ez a vici lesz! -- aggodalmaskodtam, ám -- mint kiderült -- feleslegesen. Ugyanis Karesz barátom állt az ajtóban. De nem egyedül! Mellette egy dekoratív, szöszke hölgyemény, akit nem volt szerencsém ismerni, de mint később megtudtam, Harsányi Zsuzsanna névre anyakönyveztek.

-- Fáradjatok beljebb! -- invitáltam őket. -- Itt már tetőfokára hágott a hangulat! -- Kezemmel végigpásztáztam a lakást: Evelin és Kriszta dámajátékkal múlatták az időt, Szunya az állát a tenyerébe támasztva aludt, Charley hiába próbálta meggyőzni őt arról, hogy a tök nem karós növény. Piri pedig kimelegedvén fölösleges ruhadarabjaitól vált meg, és búgó hangon beszélt a távbeszélő készülékbe. Töki az ujjait nézte.

Karesz kézen fogta hölgyét, és félrevonultak egy csendes sarokba. Nemsokára megérkezett Joli a magnetofonnal. Sajnos a Baccara-kazettát nem találta, ezért egész este Kati és a Kerek Perec szólt. Többek között ez a melódia is:

Piroska ujjával megfenyegette Bécát:

-- Aztán nehogy ezt is leöntsd a magas oktánszámú piával!

-- Helyes a duma, oroszlánnő -- idézte kissé pontatlanul Shakespeare-t Joli.

Így hát folytatódott a mulatság, azonban nemsokára ismét csengőszót hallottunk.

-- Ez a Piri akkora forgalmat bonyolít le, mint a Közös Piac! -- nyilatkozta Tóni.

Piri ajtót nyitott, ám a vendég nem lépett be: Piroska kedélyesen nevetgélt az ajtóban. Kíváncsi lettem, vajh ki lehet a látogató, ezért odamentem, és majd földbe gyökerezett a lábam őt meglátván: ugyanis az áruló B. Miklós volt az!

-- Hát ezt meg ki hívta ide? -- méltatlankodtam. -- Két bibe nem fér meg egy csészében!

Azonban B. Miklós nem úgy nézett ki, mint aki távozni akar. Ezért párbajra hívtam ki. Nem is akármilyenre: tudáspárbajra! Piroskámat bíztam meg a kérdések feltevésével. A bírói tiszttel Borsodit bíztuk meg.

-- Kezdhetjük! -- javasolta ő.

Piroska -- némi gondolkodás után -- feltette az első kérdést:

-- Mi a Thalesz-tétel?

Nevetve válaszoltam.

-- Ööö... mi a másodfokú egyenlet megoldóképlete?

Miki néhány másodpercig tanácstalanul álldogállt, majd válaszolt. Vesztére pontatlanul!!! Így hát eldőlt a játszma: Miki szedte a sátorfáját, és illa berek, nádak erek, lelécelt.

Tovább folytatódhatott az önfeledt muri. Nagy Kati hangja betöltötte a VII. kerületi ódon bérházat. Kriszta annyira belelovalta magát a csörgésbe, hogy még a mikroszkópot is lesodorta Karesz barátunk íróasztaláról. Piri jót nevetett a malőrön. Nevetését csengőszó szakította félbe.

Piri nem éppen egyenes pályán mozogva az ajtóhoz kacsázott.

-- Mi van, öreglány? -- érdeklődött a vici pongyolás, hajcsavarós alakjától.

-- Ezt inkább nekem kéne kérdeznem -- kaffogott a vici. -- Itt tilos hangos zenét hallgatni! Ha nem halkítják le, kihívom a tányérsapkásokat!

-- Le vagy ejte, anyafej! -- röhintett Piri, és becsapta az ajtót.

Ezután már többször nem zavarta meg csengetés a vidám összejövetelt. Sajnos történt egy apró baleset: Tóni felkavart gyomra tartalmát a loggián állva az utcára ürítette. Kellemesen múlattuk az időt: most még néhányan itt szunyókálnak az albérletben. Töröltem egy-két letöltést, hogy gyorsabb legyen a net, és minél hamarabb posztolhassam a muri leírását Nektek, kedves Olvasók.

Üdvözlettel:

ifj. Farkas Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr32892879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sztikk 2007.07.22. 15:47:35

"Szunya az állát a tenyerébe támasztva aludt" tényleg marha jó buli lehetett :D

Ismeretlen_71284 2007.07.22. 15:51:29

egészen hihetetlen , hogy Gyula -illetve az ő karaterét kitaláló valaki- mekkora egy elb***ott nagy zseni. Szerintem akármelyikünk beszedhetne akármit ilyet nem tudnánk kitalálni. Bár a színvonal néha hullámzik de így tovább!ÁLLAT VAGY!!!!!!!!!!

Kolbi 2007.07.23. 18:49:20

Azért a legnagyobb partiarc kétségkívűl a Töki, már legutóbb is ilyen aktív volt emlékeim szerint! Igazi vadállat!

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2011.11.24. 11:38:04

Karesznek őszinte lehetett a mosolya, mikor meghallotta, mi van a féltve őrzött Metallica-kazettáján...
süti beállítások módosítása