Kedves Blogolvasóim!

Mivel a múltkori posztomban említett tragikus események lehetetlenné tették, hogy részleteket tudjak meg menyasszonyom esztergomi tartózkodásáról, jobb híján úgy döntöttem, jegelem a dolgot, és inkább a rég nem említett kosbortúracsapatom ügyeire koncentrálok. Mint arra bizonyára nagyon is jól emlékeztek, kosbortúracsapatom szinte teljes mértékben megváltozott: a régi hibákat levedlettük, az új tagság bizakodva tekint a jövőbe. Ami azt illeti, lehetőségeink valóban nagy reményekre jogosítanak bennünket. Úgy fest ugyanis, hogy sikerült legális utat szereznem a Csapody-album visszaszerzésére. Még múltkorában említettem, hogy beszélgetésünk alkalmával a Bhakdivedanta-főiskola felvételijére készülő Poszáta otthagyott egy tel. számot "Kovács Ügyvédi Iroda" névvel. A legális út nem más, mint a jogi út!

Tudni kell, hogy kosborcsapaton ún. polgári jogi társaság volt. Mivel ez nem egy hivatalos formáció, nem kell nyilvántartásba venni, csak kell egy közös cél (jelen esetben a kosborok felkutatása), aminek az eléréséhez pénzre is szükség van (túrák megszervezése, szállás, elemózsia stb.). Na mármost Mikiék távozása felfogható kilépésnek, a kosborcsapatom azonban nem szűnt meg. Tegyük fel, hogy a kilépők rendes felmondással léptek ki, velük viszont el kell számolni, a rájuk jutó részt vagy természetben, vagy pénzben ki kell adni. Az album esetében viszont csak utóbbi lehetséges.

Mi a teendő a közös tulajdonú Csapody-albummal?
 
A közös tulajdonú album megosztása:
(1) A közös tulajdon tárgyait elsősorban természetben kell megosztani. --> Ez nem igazán lehetséges.
 
(2) A közös tulajdon tárgyait vagy azok egy részét -- ha ez a tulajdonostársak körülményeire tekintettel indokolt -- megfelelő ellenérték fejében a bíróság egy vagy több tulajdonostárs tulajdonába adhatja. --> Ha tehát mondjuk jómagam és csappattársaim megkapjuk, ki kell fizetnünk az ellencsapat tagjai hányadának értékét.
 
(3) Ha a közös tulajdon más módon nem szüntethető meg, illetőleg a természetbeni megosztás jelentékeny értékcsökkenéssel járna, vagy gátolná a rendeltetésszerű használatot, a közös tulajdon tárgyait értékesíteni kell, és a vételárat kell a tulajdonostársak között megfelelően felosztani. A tulajdonostársakat az elővásárlási jog harmadik személlyel szemben az értékesítés során is megilleti. Az is lehetőség tehát, hogy eladjuk az egészet, és a pénzt osztjuk fel egymás közt. De esetemben a kulcsszó az elővásárlási jog lesz, amit azonban most egyelőre nem fejtenék ki...

Már előre dörzsölöm a tenyerem, milyen zseniális fondorlatot eszelt ki számomra Kovács és tsa!

Hogy egyéb dolgaimról is beszámoljak, megjegyezném továbbá, hogy rendkívül jól jártam az újonnan beválasztott Fekete András, közismertebb nevén Bandi nevű taggal. Az említett úriember (miután harmadszorra is sikertelenül felvételizett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának mérnök informatikus [BSc] képzésére) jelenleg OKJ-s rendszerinformatikusi képzésen tanul; mindemellett kiváló amatőr botanikus, a budapesti Füvészkert (ELTE Botanikus Kert) flórájának lelkes tanulmányozója és alapos ismerője.

Poszátáról is csak jót mondhatok, hiszen sikerült a felvételije a hőn óhajtott főiskolába. Édesanyja már be is szerezte a szükséges taneszközöket, úgy is mint: tempera, vonalzó, tollak, füzetek, ez utóbbiak ízlésesen csomagolva. Nem beszélve a fehér atlétáról, piros klottnadrágról, hideg időkre piros melegítőről, hiszen a képzés anyagának nagy része gyakorlati jellegű, így hát Poszátámnak rengeteget kell gyakorolnia ahhoz, hogy elnyerhesse a vaisnava jógamester (BA) címet.

Örültök a jó híreknek Ti is, kedves Olvasók?

Üdvözlettel:

ifj. Farkas Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr961321727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása