Nyájas Olvasóim!

Gondolom, Ti sem örültök túlzottan, amiért zajlik a strike, és csak gyalog tudtok bejutni az oktatási intézményekbe vagy a munkahelyekre. Aggodalomra azonban semmi ok! Bár ingyen taxival nem szolgálhatok, elmesélek viszont egy olyan történetet, aminek felidézése majd biztos jobb kedvre derít benneteket battyogásaitok közben, és ily módon úgy elrepül az idő (t), mint a huzat. Mivel a kacagásra ingerlés nem tűr halasztást, máris belevágok -- in medias res.

Történt még kilencedikben, hogy történelemórán a sumerekről tanultunk. Szóba került egy alakzat, amely jelentése sarok, szög, zug, üreg, lyuk, verem. Babilóniában egyébként valószínűleg az öt irányt jelképezte; vagyis elöl, hátul, balra, jobbra és felül. Ezeknek az irányoknak asztrológiai jelentése is volt ám, amit itt bővebben nem részletezek! Salga Tibinek se kellett volna részleteznie ezt a felelés során, hiszen őt már akkor sem az eszéért szerettük. Viszont a tanerő mégsem akarta egyessel jutalmazni a gyatra feleletet, így hát feltett egy mentőkérdést:

-- Mi a pentagram? -- kérdezte. A válasz egyébként a fent kissé talán túlrészletezett válasz lett volna.

-- Hát... -- makogott Tibi és a fejét vakarta, mint valami orángután -- ... öööö... hát... az egy súlymérték!

Alig terjedtek el a hanghullámok fülünkig, máris kirobbant a kacagás. Csak úgy remegtek a falak. Még a tanár úrnak is fogai közé kellett harapnia virágmintás nyakkendőjét, hogy ne nevessen olyan feltűnően. Nándi meg úgy röhögött, hogy félrenyelte a rágóját, amitől kis híján megfulladt. Nekem is alig volt elegendő lelkierőm lefirkantani ezt a szellemes mondást.

Tetszik nektek is, kedves olvasók?

Üdvözlettel:

 

ifj. Farkas Gyula

a BME mérnök-fizikus szakának ötödéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr821673227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása