Kedves Blogolvasók!

 

Egy nagyon mókás történetet kell hogy megosszak veletek. A középiskolában tartottunk úgynevezett iskolai napokat, amelyeken különböző tantárgyakhoz kötődő előadásokat rendeztek. Volt ott történelem, művészettörténet, kémia, de -- mint azt gondolom, ti is kitaláltátok már -- én a fizikai előadást látogattam meg, ahol tanárnőm, Emma néni Galvaniról tartott előadást. Egy nagyon kicsit késtem, de azért még időben érkeztem. A hőn szeretett tanárnő épp egy laposelemet tartott a kezében, és ezt a kérdést intézte a kompániához:

 

-- Na, gyerekek? Tudjátok, mi tartok a kezemben?

 

-- Persze, tanárnő –- harsant a kórus --, egy elemet.

 

Eme pongyola megfogalmazást hallván egetverő kacagásban törtem ki, majdhogynem a székről is lefordultam. A tanárnő megrökönyödve nézett rám.

 

-- Mi az, Gyula?

 

-- Biztos, hogy az egy elem?

 

-- Igen -- bólogatott lelkesen a tanárnő. Ekkor már nem tudtam tovább kordában tartani jókedvem:

 

-- De hisz az egy szárazelem ! -- mondtam nevetéstől elfúló hangon -– Hisz a benne lévő anyagok nem folyadékban, hanem zselében vannak!

 

Realizálván a szellemességet, a tanárnő is nagyot nevetett, és példáját követték a teremben ülők. Olyan jól szórakoztunk, hogy a folyosón azt hihették a bruhahát hallva, hogy valami filmburleszket nézünk.

 

Ti is tréfásnak találjátok?

 

Üdvözlettel:

ifj. Farkas Gyula

BME mérnök–fizikus szakának nemsokára harmadéves hallgatója

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr5892873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toma 2007.07.16. 19:14:20

Miért a szárazelem nem elem te szerencsétlen!?

Ismeretlen_66927 2007.07.17. 10:14:00

Kedves blogolvasó toma! Természetesen a szárazelem is az elemek nagyobb halmazába tartozik, no de egy fizikai témájú előadáson azért elvárhatnónk ennél nagyobb pontosságot is, nemde? Kérdi: ifj. Farkas Gyula

Szten 2007.07.19. 01:23:49

Hát, Gyulám, ez így sem stimmel. "-- Biztos, hogy az egy elem? -- Igen -- bólogatott lelkesen a tanárnő. Ekkor már nem tudtam tovább kordában tartani jókedvem" "Természetesen a szárazelem is az elemek nagyobb halmazába tartozik" Ezt így vessük már össze... Az elsőnél azt sugallod, sőt implicite azt írod, hogy a tanárnő tévedett a kezében tartott izé nem elem volt. Alatta explicite is kifejted, hogy a szárazelem is elem. Nem ellentmondásos egy kicsit? Ha nem értenéd egy egyszerű példát felhoznék: Történetünk szereplői "X" és "Y" X: nézd ott azt az autót, milyen jól néz ki? Y: Biztos, hogy az egy autó? X: Igen Y: (dől a röhögéstől) De hiszen az egy Mazda RX8... annak a motorja nem Otto-motor, hanem Wankel motor hajtja! (általános derültség) Azt hiszem kellően sikerült példáznom mekkora hülyeség. De ha mégsem akkor a régi vicc: 80 éves nagyapa betelefonál a rádióba: - Halló a játékra jelentkeznék! - Nagyszerû!!! Lenne három kérdésem, felkészült? - Igen! - Szóval mi az: két kereke van, pedállal hajtják és gurulni lehet vele? - Bicikli! - Nem rossz, de mi konkrétan a mountain-bike-ra gondoltunk... Második kérdés: - Mi az négy kereke van, meg motorja is meg kormány, mi az? - Autó! - Nem rossz, de mi konkrétan az Audira gondoltunk... Harmadik kérdés, de erre jó választ kell adnia: - Mi az szárnya van motorja, kerozinnal megy és repülni lehet vele? - Repulõ! - Nem rossz, de mi konkrétan a Concorde-ra gondoltunk... Sajnos nem nyert majd legközelebb! - Elnézést, ne haragudjon, lehet nekem is egy kérdésem? - Termeszétesen! - Mi az az utca sarkon áll, es pénzért árulja magat? - Hát kurva! - Nem rossz, de én konkrétan az anyádra gondoltam...

Kájl 2007.07.19. 01:59:21

Ez jó volt Szten! :) Ez hihetetlen amúgy... Nem lehetsz ekkora fasztő kedves blogoló Gyula, tuti, hogy kamu vagy
süti beállítások módosítása