ifj. Farkas Gyula 2007.09.01. 14:14

Blamage

Kedves Blogolvasó Publikum!

Minap, míg a kedves Klotild telefonhívását vártam, a világhálót böngésztem. Fizikaórán esett vicces történetek után kutattam, mert kíváncsi voltam, vajh másokkal is estek-e már meg hasonló mókás dolgok, mint jómagammal. Ám -- megdöbbenésemre -- a keresett kulcsszavakkal teljesen ellentétes szájtokra vezérelt a Sors!

Először azt hittem, hogy csak csupán egy kompúter briganti rossz élcének vagyok áldozata, ám korántsem erről volt szó. Elképedésemben alig találtam a klaviatúrát, hogy megvitatásra bocsássam a talált szájtot. Ím, idézem az ide vonatkozó passzust:

Körmével vágta fel ereit egy tizenhat éves lány Budapesten! A zuglói iskolában már hétköznapinak számítanak a hasonló esetek .

"Szörnyű volt… csak úgy ömlött belőle a vér!" -- mesélte a lány egyik –- nevét titkolni vágyó --osztálytársnője. Az eset a fizikaóra kellős közepén történt, a diákok állítása szerint közvetlenül azután, hogy a tanár bejelentette: másnap duplaórás témazárót írnak. Ami a legmegdöbbentőbb az egészben, az az, hogy a tanár a hirtelen kitört pánikot a dolgozattal magyarázta, és fel sem nézett a naplóból, csak amikor a szerencsétlen lány már elvérzett. Ráadásul az utóbbi időben rendkívüli módon megszaporodtak az ilyen, és ehhez hasonló esetek. Legutóbb (két hete) egy tizenegyedikes diák úgy végzett magával, hogy összetörte a kísérletezéshez használt hőmérőt, és a benne lévő higanyt egész egyszerűen megitta! Az esetek hírére az egész ország felbolydult, különösen, amikor kiderült, hogy nem ez volt az egyetlen iskola, ahol ilyesmi megtörténhet. A soros ellenzéki párt vezetője egyből a köztársasági elnökhöz, valamint az Alkotmánybírósághoz fordult, és nyílt levélben követelte a fizikaügyi miniszter azonnali lemondását. Az OFE (Országos Fizikaellenes Egyesület) civil szervezet pedig petíciót nyújtott be az Oktatási Minisztériumnak, melyben követelte a középiskolai fizikaórák azonnali hatállyal való, és végleges felfüggesztését/ eltörlését.

Forrás: http://yoska.blogter.hu/?post_id=180546

Kedves Blogolvasók, mélységesen fel vagyok háborodva, főleg az utolsó pár mondatot elolvasván. Bevallom, olykor-olykor nekem is gondot okozott a metafora és a metonímia közti különbségtétel, sőt még azt is megosztom Veletek, hogy egyszer magyarórán metafora helyett metonímiát mondtam, és az egész osztály dőlt a nevetéstől. Na de akkor sem jutott eszembe, hogy a nyelvtanóra eltörléséért kezdjek kampányt!

Nektek mi a véleményetek erről az esetről?

Ha megbocsátotok, most mennem kell, mert édesanyám szólt, hogy készen van a petit-fours, amivel próbamamzel kedvesemet várjuk.

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula,
a BME mérnök-fizikus szakának III. éves hallagója

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr62892898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yoska 2007.09.02. 20:16:49

figyu, ez a "cikk" csak azért született meg, mert egy 16 éves diáklány unta magát fizikaórán. mielőtt még itt is mindenki felháborodna, szeretném letisztázni, hogy az itt leírtak nem történtek meg, semmiféle valós alapjuk nincs, és emez iromány még jóval az emo-korszak előtt született a cikk írója
süti beállítások módosítása