Nyájas Olvasóim! Jó vándorok!


Péntek este sor került a régen várt osztálytalálkozóra a Fekete Lovagban. Ez nem ávalami híres vitéznek a neve, hanem egy étteremé, ahol lehet mindenféle középkori ételt enni. Osztályunk majdnem hiánytalanul képviseltette magát e jeles eseményen, kivéve Teti Tónit, akiről hírlik, hogy beállt egy death metal bandába basszusgitározni, és nagy nemzetközi hírnév előtt áll (bár a zenekar tagjai félnek attól, hogy mainstreammé, és ezáltal kommersszé válnak). Oraveczné azonban azt mondta, hogy Tóni lumpen, így nem vár rá nagy jövő -- ezzel in medias res bele is kezdenék az osztálytalálkozó eseményeinek leírásába. Egy óra leforgása alatt elfogyasztottuk az ínycsiklandó vacsorát, ami alatt két malőr történt. Az egyik: Etelka műkörme beletört a cupákba, amit kézzel kellett enni, Mirella pedig egyszerre négy húsgombócot gyömöszkölt pofájába, amik ágyúgolyóként lövettettek ki, midőn meghallotta adomámat a kvaternióról. A gombócok telibetalálták a történelemtanárt, aki nem késlekedett egy rögtönzött előadást tartani Konstantinápoly 1453-as bevételéről, melynél már komoly ágyúzást alkalmaztak az oszmánok -- ezzel utalt Mirella golyóhajító képességére. A fizikatanár pedig a ferde és egyenes hajításról kezdett mesélni. Szóval, mindenki kellőképp belemelegedett, és jó hangulatban tudtunk hozzákezdeni annak megvitatásához, hogy kivel mi történt az elmúlt években. Hogy ne legyen oly unalmas, úgy döntöttünk, nem névsorban haladunk, hanem az osztály egykori kabaláját, egy bizonyos Rupert nevű plüssmajmot dobálgatjuk egymásnak, és akinél Rupert tanyázik, annak kell számot adnia életéről. (A történeti hitel megkívánja, hogy elmondjam: Rupertet Barta Adri vitte haza az érettségi bankett után, és öt éven keresztül gondot viselt rá. Rupert helyett kapott Cindy és Ken között.)

Oraveczné először magáról kezdett beszélni, és elmesélte, hogy egyik fia elvett egy szegény bányászlányt, aki nagyon szép és nyílt szívű teremtés, és bár semmiféle iskolát nem végzett, mégis felvirágoztatta az Oravecz Food Kft.-t, amelynek már a tengerentúlról is akadnak megrendelései. Mindannyian megkönnyeztük ezt a szép történetet. Rupert ezután Darázs Etelka (alias puszinyuszi) csillámporos lakkos körmökkel ékesített kacsójába került. Ő elmesélte, hogy most már Törökné, és meg is mutatta a gyűrűjét:

-- Ez brill, b*sszátok meg! -- mondta, azzal előadta házasságának történetét. Etelka a nagy nehezen letett érettségi után beiratkozott egy titkárnőképző suliba, de sajnos a Dokumentumkészítés és -kezelés az irodában c. tárgy kifogott rajta, így eltanácsolták az intézményből. Ezért felcsapott virágáruslánynak, ott figyelt fel rá idősb Török, aki elhívta a házába, hogy legyen szolgálólány. Etelka derűje, napsugaras kedélye sikert aratott a búskomor házban:  megkedvelte őt az ifjabb Török Ferenc (aki jogakadémiát végzett, kiválóan ért a mezőgazdasághoz, adakozó, intelligens, és hozzá felettébb jóképű is), és odáig ment, hogy szerelmet valljon neki. Hogy mi ebben az érdekes? Az, hogy ifj. Török már házasember volt. Felesége, a szép, de rideg Leonóra évek óta tolószékbe volt kényszerítve balesete miatt, házasságuk pedig romokban hevert. Ifj. Török azonban nem akarta elhagyni hitvesét, hiszen ez sehogyan sem lett volna összeegyeztethető pedáns lelkiismeretével. Még szerencse, hogy egy véletlen miatt kisült, hogy Leonóra bizony egészséges, mint a makk! Úgy jár, mint a parancsolat! És csak azért játszotta meg a beteget, hogy férjét mindörökre magához láncolja. Ezután már gond nélkül elválhattak. Etelka és Ferenc lakodalmán azonban szörnyű baleset történt: a csaló némber késsel támadt az ifjú férjre az étterem tetőteraszán. Dulakodás közben sajnos olyan szerencsétlenül lépett, hogy véletlenül lebucskázott az mélybe, és halálra zúzta magát az utca kövezetén.

-- A kutyák eszik meg Jezábelt Jezréel falánál! -- jegyezte meg találóan Barta Adri. És már nála is volt Rupert. De hogy mit mondott el, azt a következő bejegyzés során fogom az orrotokra kötni, kedves Olvasók!

 

Üdvözlettel:

ifj. Farkas Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr532287370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása