Kedves Diáriumolvasóim!

 

Ismét eszembe jutott egy tréfás történet, ami még boldogult gimnáziumi éveim alatt esett meg. Beniczky Bódog tanár úr tartotta nekünk a vegytant, és bár nem volt már fiatal –- nyugdíjazás előtt állt, mikor minket tanított –-, azért nem kellett félteni: ha akart, tudott igazi mókamester is lenni, mint az alább előadott eset ékesen bizonyítja.

 

Egyszer S. Tibi nagyon gyatra feleletet adott, pedig az évvégi jegye múlt rajta. Beniczky tanár úrnak azonban vajszíve volt, így feladott egy utolsó, mentőnek szánt kérdést:

 

--   Mit jelöl az NH4Cl képlet?

 

--   Itt van a nyelvemen –- hebegett-habogott Tibi barátunk.

 

-- Akkor gyorsan köpd ki, mert az ammónium-klorid mérgező!

 

Az egész osztály hangos nevetésben tört ki a szellemességet hallván, minek következtében fő zsebkendőraktárosunknak, Ritának igencsak megfogyatkoztak készletei! Szandinak még a könnyei is potyogni kezdtek, Tibinek is, de neki az érdemjegyet látva.

 

Ti is így vagytok ezzel, kedves Olvasók?

 

Üdvözlettel:

ifj. Farkas Gyula

a BME mérnök-fizikus szakának hamarosan harmadéves hallgatója

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr33892869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b3ck · http://b3ck.net 2007.07.13. 00:22:36

Első normális poén.

lol 2007.07.13. 00:44:17

ember, te amiket irsz el is hiszed? mert látom nagyon beleéled magad. ilyen egy kamublogot, bár megértem hogy kikell találni embereket, kb 30 évvel ezelett helyét megálló eseményeket, és miegymást, hisz egy ilyen "embernek" nincs valódi élete, kell keresni egy kitaláltat

illu 2007.07.14. 13:17:30

éljenek a kamublogok, el is felejtettem h volt vmikor beloiannisz:) amúgy a viccet én sósavval ismertem

Kájl 2007.07.19. 02:02:20

ha ez tényleg igaz - amit kétlek - akkor az osztálytársaid is jó nagy gyíkok

Ismeretlen_66927 2007.07.19. 09:03:19

Kedves Blogkommentelő Kájl! Nem egészen értem, mi közük volt osztálytársaimnak az ismert hüllőhöz. Mindenesetre mindenki értékelte Beniczky tanár úr szellemességét. Üdvözlettel: ifj. Farkas Gyula
süti beállítások módosítása