Kedves Blogolvasók!

Immáron sokadik alkalommal kell elnézéstek kérnem, azért késlekedema vádirat posztolásával. Szégyenpír gyulladozik arcomon, ám a culpa non mea, hanem Attiláé. Amice, ezúton figyelmeztetlek: csipkedd magad!

Addig is, mivel rég ragadtam klaviatúrát -- nélkülözni vagyok kénytelen a kiváló Szerjózsát, aki éjjelente volt kegyes önként átvizsgálni és rendberakni aktáim -- kedveteket felderítendő publikálok egy jó kis adomát.

Történt egyszer -- de ez még 9.-ben volt -- hogy a tanárnő villámkérdéseket tett föl. Mivel vicces esetet ígértem, talán már kitalálhattátok, ki volt a vicces eset elkövetője. Vajon ki? Hát persze, hogy az osztály mókamestere: Salga Tibi!!! Az imposztor most is előállt a farbával.

-- No, Tibi fiam -- mondta öblös hangján a tanerő --, mutasd meg nekünk a rádiuszt!

Salga Tibi kikászálódott a padból, és odalépett a táblához. Kapaszkodjatok meg, mert olyat hallotok, amit eddig még nem! Gondolhatjátok például, hogy a sugár helyett az egyik húrt mutatta meg. Reményeitekben csalatkoznotok kell. Ahhoz, hogy a poén kibomolhasson, ki kell lépnünk a matematika világából. Tibi barátunk ujja a tábla felé közelített, de nem a felvázolt körön állapodott meg, hanem egy Duna menti kisvároson, Pakson! Szegény feje, összevissza keverte a matematikai és atomfizikai fogalmakat!

E történet olvastán biztosra veszem, hogy térdeteket csapkodjátok nevetettekben, sőt még meglehet, hogy ki is pirultatok kissé. (Javalhatom ásványvíz fogyasztását?) Meg kell hagyni, nem hibáztatlak titeket, kedves olvasók, hiszen az osztály is így tett. Tibi fancsali ábrázattal vonult helyére. Kötelességemnek éreztem felvidítani. Így szóltam hozzá:

-- Bizonyára arra gondoltál, hogy villámkérdés csak a sztratoszférával kapcsolatban tehető fel a földrajz keretein belül.

Sajnos Tibi nem értékelte szellemességem, és fügét mutatott. Vesztére a tanárnő pont kiszúrta tiszteletlen viselkedését, és bekérte Tibi barátunk ellenőrző könyvét. Helyhiány miatt pótlapot kellett bebiggyeszteni az újabb intő bevéséhez.

Tanulságos, nem?

ifj. Farkas Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr47892956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása