Kedves Blogolvasók!


Gondolom, kitalálhattátok már, hogy nem volt kedvem sok időt Pécsen tölteni, hiszen Pestre szólított kutatásom és Skolasztikám szerelme. Kár lenne tagadni, öröm volt viszonlátni kosborjaim és csomornikáim, ámde rontott élvezetükön az állandóan rógógumit fújdogáló Jacqueline, és az LGT-slágeker dúdolászó apám. Anya meg azért volt a plafonon, mert kiderült, lehet, hogy jövőre kistanárt kap, ami a háta közepére sem hiányzott. Nem volt tehát zavartalan az otthoni lét, így hát a pesti út mellett döntöttem. Pechemre atyámék is székesfővárosunkba indultak, így rávettek, hogy tartsak velük. Beültem hát mevrouw Jacqueline kis női BMW-jébe, és a Ferihegy II.-ig volt szerencsém élvezni a fatér és az ő turbékolását.

Apámról tudni kell, hogy falja a nőket. Mióta elvált anyától, töméntelen kapcsolatba bonyolódott. Olly, Molly, Polly után következett a hippy-lány Kristin, majd az okos titkárnő, Kristin. Aztán a barna Melissa, majd a szőke Helga. Továbbá: Amál: mindig tudta hány lépés a határ (most Svédországban él), meg Ágnes, vonzott, mint egy jó elektromágnes, meg Rita, kreol bőrű, mint egy szenyorita. És Vivien, azt mondta: Mercie bien! Ezen a ponton úgy döntöttem, fölösleges agyamat a mostohamama-jelöltek neveinek megjegyzésével terhelni, mikor sokkal fontosabb dolgokra is fordíthatom energiáim. Hogy egy példát mondjak: az emberi csontok latin neveinek megtanulása.

Azt hittem, ezután a megterhelő út után már nem jöhet rosszabb! És -- mint oly ritkán -- most tévedtem! A kollégiumi szobában elviselhetetlen állapotok fogadtak. Tudni kell, hogy Péter "barátunk" biza még ott tartózkodik, lévén maradt még egy IV-je. A pernahajder azonban ahelyett, hogy arra készülne, inkább vendégeket csődített a szobába. Arra számított ugyanis, hogy mivel tegnap oly gyorsan olajra léptem, jó darabig nem is jövök majd vissza. Hohó, nagyobbat tévedett most, mint az analízis zh-iban szokott! Mikor betoppantam a szobába, láttam, amint Peti és sleppje nagyban vedelik az alkoholt. Előre elnézést kérek azért a durva beszédért, amit itt idézni fogok, de tartok tőle, enélkül nem értenétek meg felháborodásom jogosságát. Egyikük, az a hájas, Döme névre hallgató fickó, aki nem átallott egyszer a szánalmas B. Róberttel összekeverni, épp egy nagy üveg kannásbort döntött magába, majd közel hajolt az egyik hosszú hajú, borotválatlan arcszőrzetű, farkasos pólót viselő gyanús külsejé egyénhez, és a következő szöveget röhintette annak ábrázatjába:

-- Adj egy csókot, te marha, hadd kapjak hányingert!

Mire a válasz:

-- Tudod, mit apafej? Csókold meg a könyököm!

A társaság nyerítve üdvözölte a "szellemességet". Csóváltam a fejem, hogy elégedhetik meg a galeri ilyen alacsony humorszínvonallal.

-- Nana, srácoszok! -- dörrent Péter. -- Nem kell a balhé!

-- A számból vetted ki a szót, barátocsám -- mondtam, és alakom árnyékot vetett a tivornyázó bandára. -- Mondd csak, Péter, nem a leckével kellene neked véletlenül foglalkoznod?

Mintha megdermedt volna a levegő a kicsiny szobában. A pernahajderek szedték sátorfájukat, és eltakarodtak. Peti is az ismert vegyületre akart lépni, ám én elkaptam a grabancát.

-- Jaj, hagyjál már! -- szólt rám, és szabadulni próbált. -- Tudod, mit: tarts inkább te is velünk, megyünk a csehóba (1113 Bp., Villányi út 54.)!

-- Az a sanda gyanúm, hogy összetévesztesz valakivel... tudod, kivel...

Még annak a lehetőségét is kerülnöm kellett, hogy kimondjam Róbert gyűlöletessé vált nevét. Hiszen ő taszajtotta romlásba a kosborcsoportot, ő engedte, hogy Miki pártütést szítson! Igen ám! De hamarosan -- miután Petiék elviharzottak -- eszembe jutott ám, hogy talán Róbertnek még akár hasznát is vehetném. Nem lehet, hogy ő lenne a legalkalmasabb kém? Amilyen sunyi? Amilyen jó játszotta Szergej bohócot? Vagy van valakinek jobb ötlete? Ki lehet még alkalmas kandidát kinyomozni a sötét lelkű B. Miklós fondorlatait? Ebben a témában indítani fogok egy szavazást a közeljövőben.

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr46892975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakafej · kakafej.uw.hu 2008.07.05. 22:36:59

hát de te miről beszélsz?? az a hely a Volmer KFT, nem egy csehó, arrafelé dolgozik a faterom is. ez most valami kamu?? mert kezdem elveszteni a türelmem.

xy 2008.07.16. 13:13:19

Az olaj nem vegyület.
süti beállítások módosítása