Vanakkam, kedves Olvasók!

A nagy sikerre való tekintettel bemásolok Nektek még egy vicces történetet Gyula mester jegyzeteiből. Laksmi ugyancsak a kegyébe fogadhatott, hogy ilyen kincsre bukkantam! Íme:

Képzeljétek, kedves Olvasóim, milyen mókás dolog történt a nagy huncfut Salga Tibivel az érettségin! Hozta a formáját az ürge, nem hiába volt négy évig az osztály mókamestere! A koronát méltán hírhedt életművére azonban az érettségi vizsgán tette fel. Nagyon gyatrán szerepelt ugyanis a szerencsétlen pára a bizottság előtt, és a légkör igen nagyon kínossá vált. Az érettségi elnök szigorú arcát látva a magyartanárnő a körmét rágta, a matektanárnak pedig kiütközött a verejték a homlokán. (Még szerencse, hogy neje bekészítette neki a zsebkendőjét, amibe belehímezte a nevét.)

De a fizikatanár érezte magát a legkényelmetlenebbül, aki úgy érezte, nem tud kellően könnyű kérdést intézni a nebulóhoz. Igen ám, de ekkor a magyartanár ruhájának mintájáról eszébe jutott egy primitív kérdés, amit azon nyomban fel is tett.

-- Nos, Tibi, akkor mondd meg nekünk... Mi az abszolút nulla fok?

Tibi kissé megnyúlt arca egyből felderült.

-- Ezt az abszolút viccet nem ismerem, tanár úr!

A fizikatanár meglepetten nézett össze Predikatív kisasszonnyal, aki -- realizálván a félreértést -- gyöngyöző kacajban tört ki. Nemsokára így tett a fizikatanár is, az érettségi elnök pedig jóleső göcögéssel kísérte a nevetőkórust. Tibi meglepetten nézett körül, nem értette, mint nevetnek, hiszen még nem hangzott el a csattanó.

Hogy milyen érdemjegyet kapott a szegény flótás, azt a szárnyaló fantáziátokra bízom, kedves olvasók!

Jó, nem? Elárulom Nektek, olvasók, hogy én ezen nagyon sokat kacagtam. Megmutattam Jagannathnak is a Bhaktivedantáról, aki annyira röhögött, hogy nem tudta megcsinálni a Sirsászanát az rekeszizomláztól. Elmondta mindezt közös barátunknak, a szintén itt tanuló Pusoma Alvarónak, aki alig tudott megszólalni a nevetéstől:

-- Csókolom a kezsit, lábát annak, aki ezst kitanáta! Hahahahaha!

Szóval sikert aratott.

Üdv,
Bene Róbert

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr101854020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása