Vanakkam, kedves Olvasók!

Képzeljétek, mi történt! Éppen arról beszélgettünk Alvaróval és Jagannathtal a tízpercben, hogy milyen rossz gazdasági helyzetben van kis hazánk. Jagannath váltig erősködött, hogy kizárólag a Nemválasztók Pártja oldhatja meg ezt a rossz helyzetet.  Alvarónak viszont szent meggyőződése volt, hogy az Országos Antiszemita Párt tehet mindenről.

-- Hát, amit a képvizselő uruk mívelt, ahhoz nem köll kommentár -- bizonygatta Alvaró.

Nem értettem vele egyet, mivel szívem szerint a Negyvennyolcas Függetlenségi Párt a tutkó! Éppen e véleményemnek adtam hangot, amikor kisírt szemmel megjelent kedves csoporttársnőnk, Jolánta.

-- Mi van magával, kisassonyka, csókolom a kezsit-lábát -- érdeklődött Alvaró.

-- Ne is kérdezze! Képzelje csak, ah, minő incidens, az a gaz Jákob Izráel csak egy csokor tulipánt hozott. Penig sárga rózsát ígért!

Nekem egyből gyanús lett a név, mivel már régóta folytatok kémtevékenységet, így igen jó szimatom van az ilyenekhez.

-- Na és mondja csak, hol szoktak rendez-vous-zni ezzel a fiatalemberrel?

-- A Bérkocsis utcában, az egyetemmel szemben van egy meghitt kis hely... -- hüppögte a lányzó.

-- Ahá! -- csaptam le diadalmasan. -- Maga tehát egy rabbiképzőssel udvaroltat magának! Szégyen-gyalázat!

De nem akartam én bántatni emiatt Jolántát, hiszen az egyedüli bűnös a gaz Jákob Izráel, aki ilyen megbízhatatlan. Gondoltam, íme egy újabb indok, hogy borsot törjünk az ellenséges iskola (melyről tudva levő, hogy mennyire pite!) orra alá.  Gyorsan fogalmaztunk hát egy verset, és én mint tűrhető fenyőfaköltő...izé, fűzfapoéta, neki is láttam egy vers eszkábálásához, amitől majd dührohamot kap az ellenség.

Ne gondold, ó ne, hogy tied a világ,
Nem fog soha egy bhaktivedantás lány közeledni hozzád;
És ha még most tied a nő,
Ne hidd, hogy így marad örökre,
Ajánlom, tűnjél el a színről sietve.

Ne hidd azt, ó, ne, hogy a rabbihelyettes (BA) szakos a fej,
Bármelyik bhaktivedantás lány lepipálhat téged;
Nem kell nekünk pasztorálpszichológia
Csak egy kis Vaisnava dogmatika,
És máris tudjuk, hogy mi nálatok az ábra.


Jó, nem? El is mentünk a közeli fénymásoldába, hogy készítsünk belőle kb. 100 kópiát, hogy az ellenséges egyetemen majd kiplakátoljuk a gúnyverset, szolidaritva ezzel Jolántával, szegénnyel, akivel úgy kitolt a galád Jákob Izráel. Dörzsöltük a tenyerünket ekkora zrít eltervezvén, amikor is egyszer csak közbeszólt évfolyamtársunk, bizonyos Ruzsnavszky Kálmán:

-- Hohó! Ezt a hadműveletet csak este 6 után vihetjük véghez, mivel addig ott inspekciózik Manci néni, a takarító személyzet!

Nyugtáztuk az információt, ám ekkor hirtelen szöget ütött a fejembe egy gondolat:

-- Hát te ezt meg honnan tudod ilyen jól?

De Kálmán csak hebegett-habogott. De régi kém lévén sikerült kiszednem végül a pacákból, hogy a BHF előtt egy félévet járt a rabbiképzőre!!! Azért ilyen jól informált.

Most mondjátok meg, mik vannak!!!

Üdv,
B. R.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr871936640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása