Kedves Olvasók!

Chevyfan említette, hogy ő bizony szomjúhozza a vicces eseteimet. Tudom, hogy a nép hangjának adott komment-formát, és én igen nagyon tisztelem a lelkes rajongóimat. Nem volna szép tőlem, ha blogom hasábjain nem publikálnám ezt a jobb sorsra érdemes történetet. Igaz, ami igaz, az osztálytársaim igen galádul viselkedtek -- nem először! --, de ettől még nem szabad, hogy az értelmes embereket is megfosszam az élvezettől. Disznók elé akartam vetni a gyöngyöket... méltán bizakodom, hogy jobb közönségre találok.

A történet ez volt:

Történt még kilencedikben, hogy a tanárnő Salga Tibit hívta feleletre kémiából. A tanerő már ekkor is tudta, hogy Tiborunk nem nagy lumen, ezért nem is tett fel neki túlontúl nehéz kérdést, pusztán a következőt:

-- Melyik az a két elem, amelyet összekötve a periódusos rendszerben elkülöníthetjük egymástól a fémeket és a nemfémes elemeket?

Tiborunk csak bámult, mint borjú a Bernoulli-féle differenciálegyenletre. Az osztályteremben csak a légy zümmögését lehetett hallani, senki sem súgott, hanem minden szempár a felelőre szegeződött. Tibor kénytelen volt választ adni:

-- Az a vonal nem más... nem más... mint a bróm--polónium vonal! -- rikkantott.

Az osztály hangos kacagásban tört ki. A tanárnő a száját zsebkendővel tömte be, és rázkódva írta be egy akkora elégtelent, hogy abból még Salga úrfi naplóbeli szomszédai is kaptak. Ritának megfogyatkozott a zsebkendőkészlete, még a mogorva Teti Tóni arcán is végighúzódott egy mosoly.

Amikor Tibor dühösen hátrakullogott, én bizalmasan a fülébe súgtam:

-- Szerintem igyál valami brómosat, az majd megnyugtat, és relaxált állapotban megtanulhatod a bór és a bróm közti különbséget.

Szellemességem nem érte el eredeti nyugtató célját, hanem Tiborunk középső ujjának felmutatásával reagált. Pechére, a tanerő éppen akkor törölte le nevetéstől kicsordult könnyeit, így már szemtanúja lehetett a renitens viselkedésnek. Az eredmény? Egy újabb elégtelen!

Mókás, nem?

Üdvözlettel:

ifj. Farkas Gyula

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr682323137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chevyfan 2010.09.26. 16:16:43

Szervusz Gyula!

Nem lehetett egyszerű dolgod az ilyen gödék, mint a Salga Tibi miatt... gondolom ezt az emléket is csak az idő szépítette meg, akkor ott inkább a hajad tépted volna. A Salga Tibi-féléknek meg nőjjön be az orra lika. Még szerencse, hogy ilyen hirtelen kapcsoltál, és ebből a "rémtörténetből" egy huszárvágással fergeteges mókát sikerült csiszolnod.
süti beállítások módosítása