Kedves Olvasóközönség!

Sikeresen letudván vizsgáimat, úgy döntöttem, itt az ideje a hazaköltözésnek. Az első és legfontosabb teendő kosborjaim összecsomagolása volt. A nyárra mégsem hagyhatom őket magukra a kollégiumban, bár Peti barátunk egy hetet még biztos a kollégiumban fog tartózkodni, hogy megint nekifusson az analízisnek (ezúttal nem a jegyzeteimből tanul. Rá azonban nem bízhatom ezeket az értékes növényeket, hiszen biztos emlékeztek rá, milyen rútul bánt el velük.

Összepakoltam tehát őket, és belehelyeztem a fekete faládákba, melyek oldalára gondosan lyukakat fúrtam, hogy éltető oxigénhez* jussanak. Aztán elcipeltem a két nagy ládát a postára, ahol a postáskisasszony nagyon kedves és segítőkész volt. Igaz, elment rá egy havi ösztöndíjam, de így is megérte, mert tudom, hogy biztonságban megérkeznek Szederkénybe, ahol majd feszítővassal kibontom őket.

Sajnos, vicces történettel pillanatnyilag nem áll módomban szolgálni, de a hétvégén Laca kérésére kosbortúrán fogok részt venni. Vár a Mátra, és a csodás kosborok! Remélem, tréfás esetekben nem lesz hiány, és amennyiben történik valami mosolyogni- / kacagnivaló, azt Istenemre mondom, itt publikálni fogom.

Üdvözlettel:

ifj. Farkas Gyula

a BME mérnök-fizikus szakának hamarosan harmadéves hallgatója

 

* Itt figyelmeztetem a kedves Blogolvasókat, hogy kapitális tévedést követtem el, amiért ezúton is elnézést kérek, mert félrevezető volt. Kijavítani azonban nem javítom ki, mert van annyi önkritikám, hogy a saját magam figyelmetlenségén is jót kacagok. (Mentségemre szóljon, hogy a tévedéshez ama bizonyos minőségjelzős szintagma összeforrottsága vezetett, vagyis az "éltető" hívószó egyből az O2-t hívja elő, noha a növények esetében természetesen más a helyzet.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr50892843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ByBA 2007.06.22. 09:41:12

Epekedve varom...

zs 2007.06.24. 12:05:22

elteto oxigen?

bela 2007.06.24. 14:57:42

kedves Gyula, ez az éltető oxigén ez bizony szarvashiba! szégyelld magad! menj és nyálazd át a hatodikos-hetedikes biológiakönyvet újra!

Ismeretlen_66927 2007.06.24. 15:11:41

Kedves Blogolvasók! Köszönöm az észrevételt, ez bizony kapitális hiba. Fel is fogom írni a vicces történeteim közé, és terjesztem, bizonyítván, hogy néha még a jó Homeros is aluszik. Gondolom, most a hasatokat fogjátok nevettetekben. Szégyenkezve: ifj. Farkas Gyula BME mérnök -fizikus szakának hamarosan harmadéves hallgatója

wing · http://wing.crpl.hu 2007.06.25. 11:26:31

Izé. A növényeknek is kell oxigén az élethez. Általános iskola 6. osztály, biosz. Gyula nem tévedett!
süti beállítások módosítása