Sziasztok, kedves Blogolvasóim!

Olyan történetet fogtok hallani a következő percekben, melynek hatására biztos Ti is nevetőgörcsöt kaptok majd, de legalábbis széles mosolyra húzódik majd szátok. Történt ugyanis, hogy délután édesanyámmal a pécsi Tescóba indultunk a szükséges bevásárlást elvégzendő. Jól megpakolt bevásárlókocsinkkal már a sorban álltunk, amikor hirtelen valami egészen meglepő dologra lettem figyelmes. A pénztártól nem messze sok-sok füzet volt kipakolva, és a hatalmas betűk a táblán már messzire hirdették, miszerint vonalas és kockás füzetek akciós áron eladók!

Mikor megláttam a táblát, először csak pukkadoztam ekkora botorságot olvasván, ám nem bírtam sokáig, és elemi erővel tört ki belőlem a hahota. Anyának is mutattam, aki szintén a hasát fogta kacagtában.

Nemsokára sor került ránk. A pénztáros kisasszony sorba húzta le az árukat, és már majdnem végeztünk, de úgy éreztem, ekkora tévedést muszáj lesz korrigálnom. Megszólítottam hát:

-- Kérem, jól látom, hogy kockás füzetek akciós áron eladók?

-- Igen.

-- Tehát kockás füzetekről van szó?

-- Igen -- felelte kissé türelmetlenül a kasszírnő --, de sima és vonalas is van, tessék választani.

-- Haha! -- nevettem. -- Nem is gondoltam vón, hogy már megjelentek a háromdimenziós füzetek!

Szellemességemet hallván a pénztáros hölgy néhány másodpercig dermedten bámult, aztán a húszfilléres leesvén neki fergeteges kacagásban tört ki. Percekig mulatott, és közben elfelejtette lehúzni az árukat, ami miatt méltatlankodni kezdtek a mögöttünk állók. Ám én megkocogtattam a sorban következő idős hölgy vállát, és megosztottam vele a nevetés okát, mire az érdemes asszonyság is csatlakozott a kórushoz. Nemsokára az egész sor jobbra-balra dőlt, és legalább öt percig semmit sem haladtunk. De senki sem bánta, mert egy jó nevetés mindennél többet ér!

Remélem, tetszett a történetem.

Üdvözlettel:

ifj. Farkas Gyula

8 komment

Címkék: matek egyeb,

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr8892859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xp 2007.07.04. 22:36:54

Gyuszikám, a füzet mióta írószer nálad? Kicsit oda kén figyelmezni ezekre az apróságokra, nem értel egyet?

sztikk 2007.07.05. 01:25:05

milyen jó ennek a gyula gyereknek. akármit mesél, biztos, hogy kitör a fergetes kacagás. neki aztán igazi gyerekkora van/volt.

Koko · http://blog.szombathelyi.hu 2007.07.05. 20:20:12

Ez fergeteges tréfa volt Gyula!:D:D

komoroczy jános 2007.07.07. 12:10:46

Szerintem is ütős ez a blog, mint a 220! :-D Oh, pardon bocsánat: 230 :-)

illu 2007.07.14. 13:23:06

kezd ellaposodni, gyula találj ki viccesebb sztorilájnt!

alien 2007.07.26. 10:36:44

Kedves Gyula! Nagyon jot derultunk a butasagodon. A fuzet ha nem is kockas de negyzetes oszlopos. Ugye te is tudod, h a festeknek is van 3. kiterjedése?

Ismeretlen_66927 2007.07.26. 12:46:26

Kedves fórumoló Alien! Természetesen tisztában vagyok a harmadik kiterjedéssel, de ez esetben is csak a téglatest formula használata lenne adekvát. A kockás füzet így is úgy is rossz megnevezés. Üdvözlettel: ifj. Farkas Gyula
süti beállítások módosítása