Drága Blogolvasóim!

Alig várom már a szombat estét, amikor is sor kerül a nevezetes fúziós bulira Tóth Károly cimborámnál. Rajta kívül ott lesz még élete párja, Zsuzsánna, valamint Laca, Miki, Bene Robi, Josh The Killer és húga, Nusika. (Ja, meg Klotild is bekéredzkedett még.) Érdekes kompánia, de majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Már alig várom, hogy végre kezeim közt tarthassam a Csapody Vera Állami díjas növényrajzoló által dedikált becses albumot!

Addig is, míg a hacacárét várom, hadd mutassak Nektek valamit. Egyik általam látogatott blogon, a Modorosblogon a valóságshow-król esett szó. Természetesen nem sokra becsülöm az ilyesmit, lévén népbutító szennyműsor, ostoba emberekkel. Szerintem sokkal érdekesebb lenne, ha tudós embereket eresztenének össze. Hátha születne egy-két érdekes tételbizonyítás! Egyik kedves kommentelő, bizonyos VRbagoly volt olyan figyelmes, és (szinte kitalálva gondolataimat) leírta, hogy milyen lenne az ifj. Farkas Gyula-féle valóságshow.

Adjuk hát a szót VRbagoly kommentelőnek:

Ifj. Farkas Gyula valóságsójának résztvevői:

VV Kálmán: matematikai diákolimpiai érmes, aki egy 24 éves korában átélt élmény hatására hithű katolikus lett, és azóta önkéntes oktatóként dolgozik feketafrikában. Esténként néha ötletszerűen prédikációt tart, majd kísérletet tesz a prímszámok eloszlására vonatkozó legpontosabb képletek megjavítására.

VV Ibolya: az introvertált lány, lelkes SETI kutató, sci-fi rajongó. Mivel napokra beül a sarokba olvasgatni, és nem kommunikál, ezért a villa vezetői tárgyelkobzással és kötelező társas programokkal büntetik, ám ő ellenáll, és kínjában konyhai eszközökből saját rádiót állít össze magának.

VV Rezső: atomfizikus és 7 danos karatemester. Sportolni azért kezdett el, mert szivatták világ életében, és végül elege lett, hogy mindenki spagettikarúnak hívta. Ennek megfelelően természete mogorva, hallgatag.

VV Dániel: számítógépbuzi programozó kocka. Undorító vicceket mesél, undorító filmeket néz, undorítóan néz ki, undorító, ahogy a szavak kijönnek a száján. Mivel nincs számítógép a villában, ezért két nap elteltével felvágja az ereit, véget vetve szánalmas életének.

VV Judit: lézerfizikus. Elsőre kedves szomszéd lánynak néz ki, és amikor a beszélgetésekben a Jakobi-determinánsra kerül a szó, szemérmesen nevetgél, majd megjegyzi, hogy ő ezeket mindig a Bronstein-Szemengyejevből szokta kimásolni, ha véletlenül felületi integrálnia kell. Bár eleinte a villa lakói kinézik maguk közül, később kiderül, hogy hat nyelven beszél, három különböző doktorátusa van, és képes hajszárítóból lézerágyút építeni. Ez utóbbival a magába temetkező Ibolya rádióját teszi tönkre, akivel így újra sikerül felvennie a többieknek Ibolyával kapcsolatot.

VV Macgyver: miután rádöbben, hogy soha nem volna képes otthoni eszközökből se lézerágyút, se rádiót készíteni, egy éjjel megszökik a villából, majd életét veszti egy afganisztáni bevetésben.

VV Ludmilla: a Fazekas Mihály gimnáziumba járt, később az ELTE-n szerzett matematikus diplomát, utána hobó és hajléktalan lett. Antiéletművész. Népnevelő hatása miatt a közönség sokáig a villában tartja, mert minden zöldségest, benzinkutast, stb.-t örömmel tölt el a tudat, hogy nagyon okos és tehetséges emberek is lehetnek tökéletesen életképtelenek. Viszont, mivel lúzer, vesztenie kell.

VV Józsi: a villa nyertese. Sármos, jó kiállású fizikatanár, aki már vidéki tanárként is sorra húzta a kiscsajokat. Bár nem különösebben képzett és nem különösebben okos, azért tud mosolyogni és két mátrixot azért össze tud szorozni. Magától értetődő módon széles vállakkal rendelkezik, és a női voksoknak köszönhetően simán nyeri meg az utolsó szavazást.

VV Pál: a vicces matematikus gyerek. Mivel ilyen nem létezik, ezért őt szavazzák ki először, mindenki nagy megkönnyebbülésére. 
 

Mókás, nem? A legjobbakat kívánva búcsúzik:

ifj. Farkas Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr192250010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása