Kedves Blogolvasó Publikum!

Meghökkenéssel olvastam a bejegyzést, miszerint a feltett képnek van eredetije is. Úgy döntöttem, hogy amint tudok, utánajárok a dolognak. Kezdeményeztem is jó néhány távolsági hívást (valószínű, hogy magas lesz a telefonszámla), és most elétek tárom egy órás kitartó nyomozásom eredményét.

A dolgok megértéséhez egészen péntekig kell visszanyúlnunk, és fel kell idéznünk a kosbortúrás hagyományokat. Hagyomány nálunk, hogy megvan a fénykép-, a jegyzet-, valamint a szakirodalom-felelős. A szakirodalom-felelős utánajár különböző botanikai szaklapokban a kutatásoknak, a jegyzetfelelős jegyzeteli a túrán látottakat, míg a fényképfelelős kötelessége, hogy fotográfiákat készítsen.

Ezen az ominózus túrán (amin nagyon sok vicces eset történt, ezt nem is mulasztom el majd publikálni alkalomadtán) a fényképfelelős Miki barátunk volt. Tehát pénteken, Miki annak rendje és módja szerint bekészítette a fényképezőgépét, és útnak indultunk. Mivel a vonaton kellemesen cseverésztünk, Karesz javallotta, hogy készítsünk néhány fényképet. Miki benne is volt az ötlet megvalósításában, és kiállt, hogy Piroskáról, valamint Kareszről egy fotót készítsen.

Igen ám, de ekkor szörnyű baj történt!!! Miki barátunk -- mint utólag bevallotta -- ijedten konstatálta, hogy a fényképezőgép akkumulátora teljesen lemerült!!! Úgy döntött azonban, nem kockáztathat meg ekkora lebőgést Piroska előtt, és mivel tudva tudta, hogy nagyon komoly retorzió jár annak, aki felelős léttére elmulasztja kötelességét,  végig úgy tett, mintha működne a fotóapparát.

Mondanom sem kell: ekkora felelőtlenséget! Így biza odavannak a gyilkos csomornikáról és egyéb csodás növényekről készült képek!

Miki barátunk -- mikor számonkértem rajta a túra képeit -- nem merte bevallani tettét az esetleges szankciók miatt. Ezért úgy döntött, a világhálóról kerít valami képet, és némileg átalakítja. Nos, a terve pompásan működött, mert engem kiválóan megtévesztett. Utólag már tudom, hogy gyanakodnom kellett volna, nem csak Hm blogoló bejegyzése miatt is, hanem mert most már világosan emlékszem, hogy Piroskának nem is volt ilyen kabátja!! Ami Kareszt illeti, hasonlít, hasonlít, de csak ha felületesen tekint rá az ember.

Ilyen orcátlanságra még a kosbortúráink történetében nem akadt példa. Ezért úgy döntöttem, rendkívüli kosbortúratanácsot hívok össze Pécsett: a dolog nem tűr halasztást! Okvetlen meg kell tárgyalnunk, mi legyen B. Miklós sorsa!

A fejleményekről még tájékoztatlak benneteket, az illetőtől, akinek képét jogtalanul használtam, ezúton szíves elnézést kérek. 

Üdvözlettel és sajnálkozással:

ifj. Farkas Gyula

a BME mérnök–fizikus szakának hamarosan harmadéves hallgatója 

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr6892849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wing · http://wing.crpl.hu 2007.06.27. 17:16:40

meg kell büntetni! halált reá! Blogolvasó Wing a BME majdnem elsőéves hallgatója
süti beállítások módosítása