Kedves ifj. Farkas Gyula blogját olvasók!

Itt Bene Róbert, a BME fizika (BSc) szakának I. éves hallgatója posztol kizárólag nem magánéleti történeteket. Azért fontos, hogy ezt most megjegyezzem, mert a következő történet első olvasásra magánéletinek fog tűnni. Erről azonban szó sincs! Elutasítom a gyanú árnyékát is.

A minap Sz. Péterrel úgy döntöttünk, meglátogatjuk a közeli vendéglátó-ipari egységet (1113 Bp., Villányi út 54.). A harmadik kör után csatlakozott hozzánk Mama Sanyi. (De nem ám ez az igazi neve, ez csak egy ragadványnév. Onnan ered, hogy Sanyi barátunk a nagyanyját mindig mamának szólította.) Sanyi Peti barátom évfolyamtársa volt általánosban. Megintvitáltuk, hogy amennyiben fizeti a következő kört, tartson vélünk. Az elfogyasztott Matróznak köszönhetően hamarosan tetőfokára hágott a hangulat. Idejét éreztem tehát, hogy előadjak egy jó kis fizikatréfát.

-- Tudjátok, mi az az entrópia? -- kérdeztem.

-- Abban a legegyszerűbb esetben, amikor egy meleg és egy hideg test érintkezik egymással, az entrópia az átáramló hőmennyiség és a hőmérséklet hányadosaként értelmezhető -- felelte Péter.

Sándor értetlenségét látván imígyen szólottam:

-- Engedd meg, hogy ezt egy példával demonstráljam.

Fogtam a forralt bort, és a korsó hideg Sárkány sör mellé helyeztem.

-- Látod? Ez egy entró-pia.

Sándornak a tantusz leesve felderült az ábrázata. Mindenki jót nevetett.

Ti is ezen a nem magánéleti poszton?

Üdvözlettel:
ifj. Bene Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr29892943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása