Kedves Blogolvasók!

Poszáta újabb tanúbizonyságát adta nagyszerűségének. Nem az elfogultság íratja ezt velem, kedves olvasóim, hanem mindazon eredmények, amiket ez a ragyogó tehetségű fiatalember felmutatott. Kifogástalan helyesírással, minden részletre kiterjedő jelentést jutattott el hozzám Skolasztikám miskolci életéről. Nagyon fontos jelentés ez, hiszen e révén értesülhettem kedvesem életének rosszabbra fordulásáról. Valószínűsítettem, hogy életében bekövetkezett fejlemények eléggé felpaprikázták szerelmem életét, így jobbnak láttam fel sem hívni: talán már a legártatlanabb kérdésem is dührohamot váltott volna ki belőle.


Hogy mik ezek a fejlemények? Ahelyett, hogy Poszátának átadnám a szót, magam foglalom össze írása főbb fordulatait. (A stílusom azért még mindég jobb.)

A gazdasági recesszió igen érzékenyen érintette a miskolci Töltőtolljavító KTsz.-t is, az illetékes kartársak leépítéseket terveznek. Skolasztika próbaidőn van, ezért joggal feltételezhetjük, hogy neki az elsők között kell majd búcsút mondania a neves intézménytől. Ez a bizonytalanság már önmagában elég feszültségforrás, amit csak tetéztek azok a személyek, akik bejelentkeztek hozzá ozsonnára. Nem mások voltak ezek, mint a turbékoló galambpár: Marika és Hümér. Hümért baráti bohóckodásból szakított ki Marika invitálása Skolasztika lakásábaHoztak csokoládét és vágott virágot. Sulit azonban nem derítette jobb kedvre Marika, aki penig megígérte, hogy minden befolyását latba fogja vetni  Skolasztika érdekében. Ez olyannyira feldühítette szívszerelmem, hogy kipenderítette a vendégeket, majd hogy dühét kifújja, egy sétát tett a városban, mely séta során útba ejtett néhány vendéglátó-ipari egységet is. Poszáta ide nem követte őt, mert elvonókúrán van, és ezek a helyek talán megtántoríthatnák szilárdnak hitt jellemét. Én viszont hiszem, hogy aki ilyen príma jelentéseket ír, az rossz ember nem lehet.

Skolasztikám tehát fogyasztott a presszóban, majd némileg jobb kedvre derülve hazasétált a Készenléti lakótelepi lakásba. Kicsit nehezen talált bele kulcsával a zárba, de csak bejutott valahogy. Fáradtan, az elméjében kavargó gondolatoktól némileg nehéz fejjel indult a szobájába, hogy bevesse magát a kihúzható kanapéból átalakított nyoszolyájába. Ám alighogy belépett, egy farmernadrágot látott a földön heverni. Még mielőtt rákérdezett volna, hogy került oda, feljebb emelte tekintetét, és döbbenten látta, hogy Hajnalka fekszik ágyában, de nem ám egyedül, hanem egy idegen férfiúval!!!

-- Hellóbelló! -- rikkantott Hajnalka, de Suli még csak nem is fogadta a köszönést, hanem döbbenten kioldalgott a szobából. Eltévesztette volna a bejáratot? Netán kicsit több jaffás vodkát ivott a kelleténél? Megcsípte magát, hátha csak képzelte az egészet. Végül Hajnalka utánaeredt, és a hideg víz alá nyomta a fejét, hogy magához térítse. Skola csak ekkor fogta fel, mi történt.

-- Gyere csak be, bemutatom neked a krapekomat -- invitálta Hajni kedvesemet. Suli szót is fogadott.

A geodéta-- Üdv. Tímár Zsolt vagyok -- ült fel az ágyban az egy szál alsónadrágot viselő pók, akiről később kiderült, hogy geodétaként dolgozik. Hajnalkával a legutóbbi Fehér Erika-koncerten ismerkedtek meg. Skola döbbenten elmotyogta a nevét, miközben Zsolt távirányítót nyomogatva focieredményeket nézett a teletexten. Suli -- figyelmeztetendő a párocskát, hogy aludni szeretne -- feltűnően tenni-venni kezdett a szobában, de Zsolt nem zavartatta magát: elégedetten ropogtatta a szotyolát, miközben teljes hangerővel bömböltette a televíziót.

-- Macskajancsi, átkapcsolnál a Dampsey és Makepeace-re? -- törleszkedett Hajnalka Zsolthoz, aki elégedetten böförészett mellette, és meg sem hallotta a kérdést.

-- Most már aztán több a soknál! -- fogyott el végül Skola türelme. -- Mars ki az ágyamból, te disznó!

Azzal fogta a földön heverő farmert, és kidobta az előszobába. Hajnalka döbbenten bámult, és Zsolt is feltápászkodott végre. Néhány perc múlva el is hagyta a lakást.

Ajaj, mi lesz ebből? Várom azon olvasók jelentkezését, akik keveredtek már hasonló helyzetbe, hátha egy jótanács segítene Skolasztikámon.

Üdvözlettel:

ifj. Farkas Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr39893024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása