Kedves olvasóim, valamint Skolasztika!

Természetesen Skolasztika is olvasóm, így a cím kibővítése nem teljesen indokolt, de nekem mégis jó okom van arra, hogy így cselekedtem. Ezt a posztot ugyanis kedvesemnek szánom, aki nagyon el lehet kámpicsorodva. Hogy miért? A helyében én is el lennék: kitagadták a szülei, albérletbe került egy összeférhetetlen nőszeméllyel, Marika elhappolta előle álmai munkáját, és most még a Töltötőtolljavító Ktsz.-ben is felmondtak neki!

De hogy ne eméssze a bú, félre ború! -- küldök hát neki egy biológiaórán történt vicces esetet, amit még boldogult gymnasiumi éveimben jegyeztem fel füzetem hátuljába. Nagyon jó lesz ez a történet, és talán sikerült őt felvidítanom, hogy jobb kedélyállapotban menjen az új állásinterjúra. Megtudtam ugyanis, hogy kedvesem a könyvtárban fog dolgozni. Természetesen nem mint a bibliotéka őre, mert ahhoz bölcsészdiploma kell, hanem mint takarítónő. Remélem, sikerül a felvételije, és akkor könyvek közelében készülhet fel a népművelő szakra.

A történet penig a következő:

Történt, hogy a tananyagmozgató (akinek nyugágy kell a dumájához) felelni hívta az egyik osztálytársamat, akinek inkább elhallgatom a nevét, természetesen a saját érdekében. Tudom, hogy Tibi nem örülne neki, ha világgá kiáltanám ostobaságát. Node ez oly érdekes és mulattató eset, hogy már csak Sulimra való tekintettel sem tarthatom magamban -- és akkor még nem beszéltem a kedves olvasókról, akiknek igényeit kötelességem kielégíteni.

A tanárnő tehát megkérdezte:

-- No, fiam, mondd meg nekem, mi az a retrovírus!

Salga Tibi persze csak állt, mint aki só (NaCl) bálvánnyá merevedett. Mondanom se kell, halvány lila gőze sem volt, mi lenne az adekvát válasz. Egy darabig vakargatta a kobakját, aztán kibökte:

-- Hát, az Apple II gépeken futó Elk Cloner például elég retro vírus!

A válasz által keltett hanghullámok még csak el sem csitultak, de máris orbitális erővel tört ki a kacajorkán. Balázs még a padból is kiesett! Úgy kellett a szerencsétlent felkanalazni a földről. A tanárnő ajkai is hullámoztak az elfojtott nevetéstől, míg a naplóba véste az elégtelent.

Egyedül Tibi nem virult ő csak pirult a rossz vírusdefiníción gondolkodván.

-- Hát, öregem -- mondtam neki, mikor a helyére cammogott --, nem ártana frissítened az elavult vírusdefiníciós adatbázisodat!

Mondanom sem kell, aznap igen vidám hangulatúra sikeredett a dögtan-óra, mivel szellemességemet hallván újrakezdődött a bruhaházás.

Üdvözlettel:

ifj. Farkas Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr58893031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L 2008.12.15. 00:34:22

"és akkor még nem beszéltem a kedves olvasókról, akiknek igényeit kötelességem kielégíteni." Leszopnál?

Tiba 2008.12.16. 22:14:08

Gyula remélem az előző a bloghoz méltalan hozzászólást a diárium dicsfénye megőrzése végett haladéktalanul kimoderálod. Hogy mik vannak! Elképesztő. Nyikhaj huligán! Szégyelld magad!

Ismeretlen_66927 2008.12.17. 09:05:15

Kedves kommentelő Tiba! Nem fogok moderálni, hiszen az általad említett kommentelő csak magáról állított ki szegénységi bizonyítványt. Hadd maradjon csak ott világ csúfjára! Üdvözlettel: ifj. Farkas Gyula

markusn 2008.12.18. 01:07:35

Ifj. Farkas Gyula, te őrült vagy?

hmmm 2008.12.27. 11:41:09

Gyula!? What is the ultimate answer?

Ismeretlen_66927 2008.12.27. 17:17:56

Kedves kommentelő hmmm! Bocsásd meg tudatlanságom, de jártasságom az ánglus nyelvben hagy némi kívánnivalót maga után. Lennél oly szíves lefordítani kérdésed? Üdv: ifj. Farkas Gyula

hmm · http://www.webforditas.hu/ 2008.12.29. 22:50:37

És kedves Gyula akkor hogy forgatod a méregdrága botanikai szaklapokat? Vagy csak a képeket nézegeted?

Ismeretlen_66927 2008.12.29. 22:57:46

Kedves Kommentelő hmm! A válasz pofonegyszerű. Szótárral olvasok. A szakkifejezéseket egészen jól értem. Üdvözlettel: ifj. Farkas Gyula
süti beállítások módosítása