Kedves olvasóim!

Lectori salutem!


Bocsássátok meg, amiért ilyen ritkán sikerül a klaviatúra segítségével friss történeteket az éterbe (C2H5) eregetnem, de nagyon sok időmet elveszi az, hogy hű csatlósommal, Bene Róberttel böngésszük a Felvételi Tájékoztató 2009-et. Míg én a kézikönyvet lapozom, Róbertünk bőszen keresgél a világhálón (http://www.felvi.hu).

Kommentelő Non est volentis azt javallotta, hogy Bene úrfi maradjék reál vonalon. Én nem osztottam ezen feltételezést, inkább javasoltam neki a kultúrmérnök szakot, vagy ha ahhoz nem fűlik a foga, akkor talán tervgazdász szakon kamatoztathatná tálentomát. Beszélgetésünkbe ekkor kapcsolódott be az éppen Petinél sertepertélő F. Dániel:

 

-- Ugyan már! Az nagyon könnyű szak! Mondjuk egyedül az orvosi ér valamit, de ha már oda nem jutsz be (oda csak a nagyon jók kerülnek ám be!), inkább menj orvosírnoknak!

 

-- Mit szólnál a Távközlési Műszaki Főiskolához? Vagy esetleg lehetnél kibernetikus! -- kontrázott Péterünk. Én csak fitymáló arckifejezéssel fogadtam ötleteiket: tudni kell Petiről, hogy csak harmadjára lett meg az analízise, Dániel pedig azt sem tudta, mi fán terem a Quercus Robur.

 

-- Szólt valaki, vagy csak a szél fütyült? -- jeleztem szavaik ignorálását. Remélem, jelzett az ironométerük.

 

-- A Wekerlén most indult reklámszervező szakmenedzser képzés –- kotyogott bele a beszélgetésbe Angyél, Dániel oldalbordája. Dani fejcsóválva intette csendre kedvesét, és kezébe nyomta az anatómiai atlaszt, nehogy orvosis barátai előtt kellemetlen helyzetbe hozza őt élete párja műveletlenségével. A pszichológus az csak gagyi pszichiáter!

 

-- Mester, azt hiszem, találtam valamit! -- derült fel Róbert arca. Egy emberként sereglettünk a komputer köré, amelynek katódsugárcsöves képernyőjén az alábbi felirat díszelgett:

 

Intézmény: ELTE TTK
Képzésszint: A
Munkarend: N
Fin. Forma: A
Szak neve: föltudományi

 

Megelégedetten olvastam a sorokat, amelyeket akár én is írhattam volna:

 

Zsemle tanár úr, a Mikovinyi Sámuel Doktori Iskola hallgatója igen szigi tanci

„Ki ne hallott volna már ásványokról, egykor élt őslényekről, barlangokról? Ki ne gyönyörködött volna már a felhők vagy a szivárvány keletkezésében? Ki ne szeretné tudni, hogy hogyan működik a Nap, hogyan keletkezik a sarki fény? Kit nem töltött még el borzongás a vulkánkitörések, a földrengések, a cunamik láttán? Mi az igazság és mi az ok az oly sokat emlegetett globális éghajlatváltozás esetében? Vagy éppen távoli tájak térképei, esetleg a bolygók keltették fel érdeklődésedet? A földtudományi alapszak olyan gyakorlatorientált alapdiplomás szakembereket képez és olyan elméleti szakemberek mesterképzését alapozza, akik e területeken keresik hivatásukat és boldogulásukat.”

 

-- Ez a nekem való! -- lelkendezett Róbert, de én nyugalomra intettem:

 

-- Hohó, nem fenékig tejfel az! Úgy hallottam, hogy a „Paleozói és mezozói kagylók paleobiológiája” Szente tanár úrnál, illetve a „Hidrodinamikai és transzport modellezés” Zsemle Ferencnél eléggé szórótárgyak… vállalod a megmérettetést?

Róbert arcán pillanatnyi döbbentet láttam, kissé mintha elsápadt volna. Egy minutum sem telt belé, és arcába visszatért az élet, s eltökélten így szólt:

 

-- Vállalom!

 

Így hát, kedves blogolvasók, úgy tűnik, Róbertünk élete sínen van. Vas(Fe)árnap közli a családjával döntését, és azt, hogy én támogatni fogom. Kosborcsapatunknak nagy szüksége van jól képzett geológusokra! A felvételi eredményről természetesen tájékoztatni fogom az olvasókat.

 

Addig is, jó szelet!
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának negyedéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr20893044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása