Kedves Blogolvasóim!

A minap a Magyar Hírlapot forgatván kezembe került egy igen érdekes cikk, melyben megemlíttetek. Ímhol:

Van, hogy a kommentek a legérdekesebbek. Mint például most, hogy ellopták Varró Dániel laptopját, benne verskezdeményekkel. Hogy ez most hír vagy valójában hirdetés, azt nehéz betájolni, az Index.hu mindenesetre hírként kezelte a dolgot, és meg is erősítette egy a Túl a Maszat-hegyen című kötetből beszkennelt… hát, hogy is fogalmazzunk… nem túl zseniális részlettel. Ha egy íróembernek ellopják a laptopját, az tényleg elég ciki, sajnáljuk is Varrót – de a sztori lényege nem ez. Hanem, hogy a költő – és ezáltal munkássága – a sajnálatos balesettel bekerült a netes kommentelő társaság köztudatába, vagyis még egy fokkal "híresebb" lett, és most már az is tudni fogja, hogy Varró Dániel költő, aki Lolperec nicknév alatt arról tudakozódik: "De ki az a Varró Dániel?" A vita természetesen azonnal elindult, hogy most akkor jó vagy rossz költő-e a károsult. Egyiknek a kedvence, másik úgy véli, nagy szolgálatot tett az emberiségnek, aki lenyúlta a verskezdeményeket, mert "iszonyatosan erőltetettek, és jópofáskodók (épp csak nem viccesek) V. D. versei, ki nem állhatom őket". De a legjobb azért ez: "Kedves Fórumolók! Nekem egyszer a Fermat-sejtésre kidolgozott radikálisan új bizonyításomat tulajdonította el egy egyén. Nem átallotta az értékes információkat tartalmazó papírt zsírszalonna tárolására alkalmazni! De ez még semmi: utána egy kókler matektanár még jól fel is használta… természetesen nevem feltüntetése nélkül! Megnyugtató, hogy a humán szférában is előfordulnak ilyen gazfickók, így nem kell kiábrándulnom a reáliákból! Üdvözlettel: ifj. Farkas Gyula, a BME mérnök-fizikus szakának negyedéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon alap nappali, kredites és osztatlan képzésben, államilag finanszírozott helyen." Valahogy megfogta a lényeget.
(OZ)

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=162096

Megmondom őszintén, örülök neki, hogy nagyobb nyilvánosságot kapott a Fermat-sejtéssel való rút visszaélés. Talán a galád matektanár is olvassa, és megszólal a lelkiismerete.

Üdvözlettel:

ifj. Farkas Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr281008508

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2009.06.09. 12:14:14

Varró Dániel Győrben felfedte a titkot a műveiben szereplő beszélő nevek valódi viselőiről + Szami fotóival „Mikor az este már bepiszkolt / Eget-földet, s a nap letűnt, / Úgy kábé öt óra tízkor / Kedődik el történetünk.” Ezzel a pár sorral ind…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaguar7 2009.03.18. 19:15:41

"Megmondom őszintén, örülök neki, hogy nagyobb nyilvánosságot kapott a Fermat-sejtéssel való rút visszaélés. Talán a galád matektanár is olvassa, és megszólal a lelkiismerete."

Hát látom, Maga kevésbé fogta meg a lényeget...

Tavimajom 2009.03.19. 22:04:51

Kedves Gyula!

Teljes mellszélességgel kiállunk melletted! Ne hagyd magad befolyásolni a rosszakaró egyáltalán nem kedves jaguár7 blogkommentelő által. Ugyan néha nem válaszolsz jogos felvetéseinkre (lásd nézetkülönbségünket az intelligencia és a műveltség kapcsolatáról), de kacagtató történeteid sok kellemes percet szereznek nekünk itt, Prágában is!

További kellemes napot!

gytb 2009.03.22. 13:46:06

Igen Tisztelt (ifjabb) Farkas Gyula!

A mai nap során egy igen érdekes tudományos publikáció került kezeim közé, esetlegesen vetne rá pillantást, mivel néhol hiányosnak, kissé ingatagnak érzem az érvrendszerét, de bízom benne, hogy Ön meg tudja magyarázni a nagyközönségnek a hiányosságokat: iqdepo.hu/dimenzio/28/28-02-04.html

Köszönettel
gytb

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.03.24. 22:33:20

@gytb: Kedves Kommentelő!

Bevallom őszintén, számomra a csillagászat csak hoby (lévén fő kutatási területem a kinetika), így nem vagyok akkora szakértője a témának (bár megtisztelő a felkérés). Javallom, érdeklődjön jómagamnál felkészültebb szaktekintélynél, gondolok itt elsősorban dr. Érdi Bálint tanszékvezető egyetemi tanárra (ELTE TTK), aki bizonyára szívesen megmagyarázza majd a hiányosságokat (érd.: b. erdi@astro.elte.hu).

Jó szerencsét!
ifj. Farkas Gyula
süti beállítások módosítása