ifj. Farkas Gyula 2010.02.07. 21:30

300

Kedves Blogolvasóim!

Ma az Ellenőrzőn is publikáltam, így közvetve ismét az Index címlapján kötöttem ki. Örülök, hogy a 300. bejegyzésem éppen ilyen nemes ügyet karol fel. Egyszerre szeretnék ugyanis küzdeni a közoktatás romlása és a feketegazdaság burjánzása ellen. Olvassátok, mit írtam az ellenőrzőre:

Ifj. Farkas Gyula -- a BME mérnök-fizikus szakának ötödéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon -- meglepő, de cseppet sem mulatságos felfedezését osztja meg velünk. Az ELTE ÁJK iwiwes honlapján kész szakdolgozatokat lehet venni, segédanyagokkal, jegyzetekkel, piszkozatokkal együtt.

Kedves Ellenőrző Blog!

Történt a minap, hogy egyik ismerősöm csatlakozott az iwiwen az ELTE ÁJK nevezetű klubhoz. Mivel mostanában szerény személyem is posztolt néhány dolgot a felsőoktatásról és elmerengett azon, hogy a jog vajon bölcsészettudomány-e, ezért magam is végignéztem a klubban. Amit ott találtam, az legsötétebb rémálmaimat is túlszárnyallta. A főoldalukon ott virít a link:
http://sites.google.com/site/humanszakdolgozat/. Itt pénzért lehet szakdolgozatot venni humán témában. Megállt bennem az ütő is! Bár az oldal kezdetben csak azt ajánlja, hogy segít a szakdolgozatra való felkészülésben, később azonban már kerek perec kimondják: a delikvens helyett fogják megírni a dolgozatot. "Megírás után átadjuk neked a segédanyagokat, jegyzeteket, piszkozatokat, linkeket, utalásokat, könyvcímeket tartalmazó dokumentumot, hogy gyorsan és hibátlanul fel tudj készülni a témából, és megdicsérjen a konzulens: látja milyen lelkiismeretesen foglalkoztál a szakdolgozat írásával."
Ez a cinizmus engem nagyon felmérgelt. Különösen szomorúnak tartom, hogy mindez jogászberkekben történik. Még szerencse, hogy a reáliákba nem ártják bele magukat ezek a hüpék!
Szerintetek hová lehetne fordulni ez ügyben? Nem hiszem, hogy a felsőoktatást még tovább kellene zülleszteni ilyen módszerekkel.

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának ötödéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon

 

Szerencsére kaptam sok támogató kommentet, sőt egy nagyon jó ötletet is. Mégpedig ezt:

 

kisstim 2010.02.07. 14:38:45

@ifj. Farkas Gyula: Kedves Gyula!

Túl sok mindent nem tudsz tenni. Meg hát nem is biztos, hogy bele kéne avatkozni mások életébe, aki akarja, mért nem írathatná meg mással a szakdoliját?
Ha mégis:
1. Hívd fel rájuk az APEH figyelmét. Ehhez nem ártana minimális személyes adatot megtudnod róluk, név, cím, telefonszám, bár sztem APEH mostanában már honlap alapján is szokott vizsgálódni. Megnézi, hogy az eddigi bankszámlás jóváírásokhoz tartozik-e számla és ha nem, hát szoppancs. Így a feketemunka ellen is tennél vmit. Számlát valszeg nem adnak, mert akkor min. duplájába kerülne a dolog.
2. Esetleg tehetsz feljelentést rendőrségen, de hogy ennek van-e értelme, hát nem tudom. SZtem nem tiltja ma törvény a szakdolgozatírást más helyett. :-)

 

Az ügyről továbbra is tudósítani fogok!

Üdvözlettel

ifj. Farkas Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr611730593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bene Robi 2010.02.27. 13:19:23

Hála legyen a gurunak, a szakdolgozat - maffia visszavonulót fújt, és ma már nem érhető el a honlapjuk! A szikomorfára mondom, ez jó fejlemény!
süti beállítások módosítása