Figyeljetek ide, Olvasók!

Gondoltam, kéne ma posztolni. Kerestem Gyula mester jegyzeteiből vicces történetet. Ez nem gimis eset, hanem egyetemi. Sajnos a guru nem írta meg teljesen a történetet, és mivel most az Aranyparton nyaral, nem is tudom elérni. Márpedig ezt most kellene posztolni. Szóval arra gondoltam, hogy mint jó resaurátor, igyekszem a guruhoz illő fénnyel felövezni az alábbi töredéket:

Szóval képzeljétek, 2008. március 7-én H. Balázs vizsgázik a műegyetemen. Bár a guru nem tüntette fel, hogy ki ő, én mégis utánajártam. Valószínűsíthető, hogy Huizinga Balázsról van szó, aki egy ideig Szilasi Annával járt, aki Francesca Diamond néven színészkedett egy darabig. De meglehet, hogy ő Holics Balázs, aki pedig arról nevezetes, hogy járt a zsonglorkődés alapjai órára, és tűrhetően kerekezik egykeréken, miközben manadrinokat dobál.

Ha lesz még információm, akkor beszámolok erről. Szóval az a történt, hogy ez a Balázs elment vizsgázni, és jól bedacizott. Ennek oka pedig az, hogy a professzor jól kibabrált vele. Vagyis a profnak nem a kibabrálás volt a célja, hanem egy tréfa, de Balázsnak nagyon rosszul jött ki a lépés, és emiatt megbukott. Mindez a műegyetemen. Az eset a következőképpen zajlott.

Szóval bemegy a Balázs gyerek vizsgázni, és ég a lámpa, ami zavarta kissé begyulladt szemét. Ezt észrevette a tanár, és megkérdezte:

-- Lecsukjam a pilácsot?

Vagy nem is így volt, hanem:

-- Oltsam a villanyt?


Vagy:

-- Lekapcsolhatom a neont?

Ez lesz az!

Szóval megkérdezte ezt a prof, és akkor azt mondta Balázs -- már H. Balázs, a vizsgázó --, hogy igen. De az is lehet, hogy azt mondta, naná. Bár ez utóbbit nem hiszem, hiszen elég tiszteletlen egy vizsgaszituációban, pláne egy éltes professzor előtt. Lényeg a lényeg, Balázs haverunk közölte a tanerővel beleegyezését, mire az se szó, se beszéd, bevéste a leckekönyvébe a nagy karót!!! De nem ám csak úgy szó nélkül, hanem az alábbi szavak kíséretében:

-- Elégtelen!

(De lehet, hogy azt mondta, hogy "egyes", sőt akár azt is, hogy "Jöjjön vissza legközelebb!" -- hát mindent én se tudhatok azért.)

Majd így folytatta:

-- Az nem neon. A neon ugyanis piros!

Jó poen, mi? Gondolom, hogy a takarítónő -- Gizike szokott olyankor felmosni -- is meghallotta ezt az esetet, és olyat nevetett, hogy megremegtek a falak.

Üdv,
B. R.

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr171899753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása