Lectori salutem!

Meg kell mondanom, hogy az arc a múltból meglehetősen felkavart. Bár megpróbáltam azon nyomban az ügy végére járni, kezdeti próbálkozásaimat semmiféle siker nem koronázta. Feri bácsi felmondott a Beloianniszban, címükre pedig új lakók költöztek. Se itt, se ott nem tudtak bővebb felvilágosítást adni arról, hol érdeklődhetnék még. Ez igen lelombozott, de azért bízom benne, hátha kémem, Poszáta talál valami nyomot. Poszáta eddig nagyon el volt szontyolodva, mivel a fúzió révén kémi működése tökéletesen feleslegessé vált. Most azonban úgy tűnik, hasznossá teheti magát. Majd meglátjuk, mit tartogat a jövő. Számomra a remény hal meg utoljára.

Történt még két dolog velem az elmúlt napokban. Az egyik, hogy megérkezett a meghívó a bulira, amit az egyesülés tiszteletére rendez Miki Karesz albérletében. Nem annyira a hepárénak örülök, mint annak, hogy aznap végre a kezeim között tarthatom majd a Csapody-albumot. A másik fejlemény, hogy nagy tál csörögefánkkal a hóna alatt becsengetett hozzánk Klotild, és közölte, békülni akar.

-- Semmi értelme, hogy vitázzunk! Ami volt, elmúlt. Spongyát a múltra -- indítványozta.

-- Nem volt szép tőled, hogy nem segítettél, amikor bajban voltam -- emlékeztettem nőmet gyalázatos múltbéli viselkedésére.

-- Ugyan már -- legyintett Klotild --, tudom, mennyire odáig vagy értem... nini, az meg micsoda?! -- kérdezte, és a dohányzóasztalon heverő meghívóra bökött.

-- Csak egy összejövetel, szót sem érdemel.

-- Dehogynem! -- rikkantott. -- Végre egy táncos mulatság! Ugye együtt megyünk? Mondd, hogy igen! -- fogta kérlelőre. Úgy éreztem, nem mondhatok nemet. Nincs más, ami jobban meg tudna lágyítani, mint egy térdelő nő.

Beleegyeztem, hogy együtt megyünk. De a szívem mélyén úgy éreztem, hogy a múltamból előbukkanó arc mellett egészen elhalványodott a Klotild irányában érzett vonzalmam.

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr142246840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rókakígyó 2010.08.25. 17:44:18

Mi ez a perverz vonzódás a Csapody albumhoz?

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2010.08.25. 23:32:48

Kedves @Rókakígyó: !

Miért nevezed perverznek érdeklődésemet a Csapody Vera Állami-díjas botanikus, matematika--fizika tanár, növényrajzoló által dedikált Kis növényhatározó iránt?

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
süti beállítások módosítása