Kedves Blogolvasók!

A minap eszembe jutott egy olyan vicces történet, aminek felidézésekor hasamat fogtam nevettemben. Talán meglepő, hogy ennyi év elteltével idézem fel, de megvan ennek a magyarázatja. Nemrégiben került kezembe a 9. osztályos fizikafüzetem, melynek hátuljába -- tételbizonyításaim mellett -- az órán történt vicces eseteket jegyeztem fel. 

Az egyik osztálytársam egyszer fizikán azt mondta: "Boyle--Marió-törvény". A tanárnő azt a szellemes jó tanácsot adta neki, hogy inkább a fizikakönyvet nyűje, mint a számítógépet.

Mondanom sem kell, az egész osztály hangosan kacagott, szegény Tomi pedig megszégyenülten kullogott a helyére, egy újabb elégtelennel gazdagodván.

Mókás, nem?

Üdvözlettel:

ifj. Farkas Gyula


 

2 komment

Címkék: fizikaora

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr56892809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pip Boy 2007.04.10. 14:24:29

Az a gond Gyula, hogy anélkül tartasz valakit ostobának, hogy tisztában lennél az agy működésével. Mundjuk, hogy mi alapján kapcsolódnak és működnek a szinaptikus pályák. Nem attól lesz valaki jó fizikus, mert meg tudja jegyezni más fizikusok neveit pontosan ;-).

Kovaljov 2007.04.11. 18:48:49

(illuziorombolooo& a többiek) Ez az én verzióm. Valószínűleg TÉNYLEG létezik egy ifj. Farkas Gyula. Aki mérnök-fizikus. (akár még rajonghat is a kosborokért. És lehet h tényleg "hasonlóan" néz ki És hogy nagyon hasonlókat mond) Ezért lehet h egyesek ismerik is. Valszeg valakiket nagyon feldühített a hülyeségeivel. (pl. h beképzelt) Vagy szimplán egy baromi elvont, nevetséges fazon, akinek a stílusát itt kifiguráznak. Van olyan haverom, aki hasonló jellegű iwiw-et csinált ilyesmit egy tök pökhendi matematikusról.
süti beállítások módosítása