Kedves Blogolvasó Publikum!

Tegnap abban a szerencsében volt részem, hogy a Babos családdal egyetemben meglátogathattam kedves Piroskámat a kunbaracsi építőtáborban. Babos néni íncsiklandó ételeket készített, én pedig összeírtam néhány fizikaórán esett vicces esetet Pirit szórakoztatandó.

Madárfütty és a rét kellemes illata fogadott minket Kunbaracson. (Sajnos nem állt módonban a flórát tüzetesebben vizsgálat alá venni, pedig előfordulhatott volna, hogy értékes növényekre bukkanhattam volna. Most azonban háttérbe kellett szorítanom hobym, hogy inkább Piroskával foglalkozzak.)

Piri a szokott jókedvvel köszöntött minket, de Böbét sajnos nem tudta bemutatni, mivel a kisasszony igen igen elfoglalt volt. (Szerencsére azért sikerült róla egy piktúrát csinálnom, amit itt mellékelek.)

Annyi baj legyen, mi mindenesetre nagyon jól elcsevegtünk Piroskámmal. Piri ukázba adta, hogy az anyja mindenképp hozza el a Neoton együttes egyik kazettáját. Hogy mi volt a különösnek tűnő kérés oka, azt mindjárt meválaszolom.

A kunbaracsi építőtábor vezetősége elhatározta ugyanis, hogy kedvében jár az ifjúságnak, s ezért meginvitálta egy előadói estre Nagy Katalin és Kovács József előadóművészeket. Igen ám, de az andalító tánczene nem éppen Piroskám kedvence, mert ő imígyen vélekedik ezekről az előadókról: őskövületek. Bár nem tudom, mi köze az imént említett művészeknek ezen természeti jelenségekhez, de ha Piroskám így mondta, én nem vitatkozom vele.

Piroska a kötelező koncert alatt a walkmanjén inkább a Neotont fogja hallgatni. Például ezt a nótát:

Mire ezt megtárgyaltuk, már megérkeztek a művészek székesfővárosunkból, és a siserehad is gyülekezni kezdett a kultúrotthonban. Oda nekünk már nem volt meghívónk, így felkerekedtünk, hogy még éjfél előtt hazaérjünk.

Sajnos pécsi útra már nem vállalkozhattam tegnap (éjfél is elmúlt, mire Pest-Budára érkeztünk), így Karesznél szálltam meg. Hogy milyen vicces eseteket idéztünk fel együtt az albérletben, hát arról a következőkben még be fogok számolni.

Üdvözlettel:

ifj. Farkas Gyula

BME mérnök fizikus szakának hamarosan harmadéves hallgatója

P.S.: Örömmel konstatáltam, hogy a verseny éles a kosbortúra-kandidátoknál. Nagyon helyes. A két nyertes -- ezt ne feledjétek -- részt vehet egy próbakosbortúrán, és ott fogjuk megállapítani alkalmasságát.

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr11892871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása