Kedves Blogolvasóim!

Említettem már az engem ért anyagi veszteséget (a B. Miklós elleni terhelő bizonyíték fénymásolására fordított költségekre gondolok). Bár a kosborcsapat kasszájából is vettem ki (elvégre a csapat érdeke, hogy az értékes album a tulajdonában legyen), sajnos még mindég nagy a deficit. Úgy döntöttem hát, megkeresem kis tanítványomat, Inezt, aki -- bár buta, mint a föld -- mégis jó emberem, mert tetemes összegekkel járulhat hozzá sovány pénztárcám megtöltéséhez.

Talán már mondanom sem kell, de Inez tökéletesen fejlődésképtelen. Még a könyvben található pofonegyszerű feladatokat sem tudja megoldani, s mikor én az életszerűségre hivatkozva némileg komplexebbé teszem a feladatokat, csak duzzog és ahhoz ragaszkodik, hogy a könyvbéli példákkal foglalkozzunk. Egyszer, a kibertérre mondom, az őrületbe fog kergetni ez a lány. Igaz viszont, hogy ma legalább kellemes csalódást okozott. Azt hiszitek talán, hogy dűlőre jutott egy képlettel? Á, dehogy! Hiú remények ezek, kedves olvasók, előbb várhatnám el egy jól fejlett csimpánztól, mint tőle. Valami kisebb dolgora kell gondolnotok!

Történt ugyanis, hogy tanítványomnak megtetszett egyik főiskolai kollégája. A probléma csak az volt, hogy nem jutottak túl a felületes évfolyamtársi viszonyon! Pedig milyen helyes srác volt ő: barna, szoláriumozott bőrfelület terült a dagadó izmokra. Feje tetején pomádézott haj -- amelyik lány nem éppen Carmichaelről álmodozik, nos, annak csak ilyen férfiú lehetett álmai netovábbja! Inez semmiképpen sem akart lemondani róla, ezért az Ifjúsági Magazin szerelmi tanácsadójához fordult, hátha talál benne valami okosat. És lőn: a legújabb szám írói mintha egyenesen neki írták volna hasznos cikküket! A komoly szakemberekből -- információim szerint nem egy kommunikáció szakot is végzett! -- álló szerkesztőség a következő jó tanáccsal látta el a fruskákból álló olvasóközönséget:Inez a Lagrange-féle középértéktételről álmodozván

-- Küldj egy smst a kiválasztottadnak, ha az osztálytárs, ezzel a szöveggel: "Fogadjunk egy szendvicsben, hogy gyorsabban magolom be a képleteket, mint te!"

Inez, mikor ezt elolvasta, nevetni kezdett, mint egy csiklandozott gyagya lány, annyira megörült. Előkapta Samsung SGH-D780-át, és már pötyögött is. Nemsokára elégedetten hallotta az áhított ifjú telefonjának csippanását (a kiszemelt ugyanis ott ült az előadó másik végében).

Azt, hogy hogyan folytatódott a történet, számomra tökéletesen érdektelen volt. Azonban annak kimondhatatlanul örültem, hogy Inez végre a Tudomány segítségét vette igénybe párkapcsolata terén. Igaz, pár tankönyvi képlet még nem egy einsteini szint, de hát valahol el kell kezdeni, s Inez megtette az első lépést a tudomány olykor rögös, de sok csodával kecsegtető útján. Hiába, a szerelem csodákra is képes!!!

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://kosbor.blog.hu/api/trackback/id/tr82893029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazaffy · http://mondjonle.blog.hu 2008.12.02. 12:40:57

Ez a blog tetszetős, törexem majd olvasni! :)

Tiba 2008.12.02. 21:54:11

És? Ki oldotta meg hamarabb?

Ismeretlen_66927 2008.12.04. 12:53:22

Kedves Kommentelő Tiba! Bevallom: halvány sejtelmem sincs. Inez nem fejezhette be a történetét, mivel így szóltam: Megmondtam már neked százszor, Nem vagyok én lelkipásztor! Ezzel a klassz kis Majláth Jenő - slágerrel el is lett intézve a dolog! Elvégre nem azért fizet nekem, hogy élete apró-cseprő ügyeit megtárgyaljuk! Arra ott van a dilidoki! Üdvözlettel: ifj. Farkas Gyula a BME mérnök-fizikus szakának negyedéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon

Bercsi Kati · http://www.kulturkuria.hu 2008.12.04. 18:40:09

Felhívás amatőr humoristák részére A Klebelsberg Kultúrkúria amatőr humoristák jelentkezését várja, szerzői és előadói kategóriában egy vagy több pályaművel. Szerzői kategóriában írásban (legfeljebb 2 nyomtatott oldal), előadói kategóriában hanganyaggal (CD, MC, MP3, legfeljebb 5 perc), vagy videó, DVD anyaggal (legfeljebb 5 perc). A pályázaton minden esetben tüntessék fel, hogy melyik kategóriában pályáznak! A műveket postán, faxon, e-mailben, vagy személyesen lehet eljuttatni. A téma szabadon választható. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, akik a döntő keretében választják ki a nyerteseket. A zsűri tagjai: Maksa Zoltán humorista, Dr. Litkay Gergely humorista, a Dumaszínház és a Comedy Central főszerkesztője, valamint Pethő Zsolt és Szászi Móni, a L'art pour L'art Társulat tagjai. A pályázók meghívást kapnak a 2009. február 21-én megrendezésre kerülő „Humor percek" című rendezvényünkre, melyen a legjobbak neves humoristákkal együtt fel is léphetnek. Beküldési határidő: 2009. január 19. Cím: Klebelsberg Kultúrkúria 1028 Templom u. 2-10. Tel.: 392-0860, fax: 392-0862 E-mail: tamasi.gabriella@kulturkuria.hu

Ismeretlen_66927 2008.12.04. 18:54:24

Kedves kommentelő Kati! Köszönöm a felhívás posztolását. Biztosra veszem, hogy a kvaterniós történetet olvasva Dr. Litkay Gergely a hasát fogja majd nevettében, Maksa Zoltán pedig majd a zsebkendőjét rágja, hogy ne kacagjon oly hangosan. Üdvözlettel: ifj. Farkas Gyula

jani 2008.12.13. 19:57:37

Hát Maksa Zoltánt szívem szerint én is életfogytiglani ifjFarkasGyula olvasásra ítélném...
süti beállítások módosítása